Interviuri cu Per pentru media poloneza

Este primul dintr-o serie de 4 interviuri pe care Per le-a dat mediilor poloneze ( 2 pentru website-uri si 2 pentru posturi de radio).

Muzyka.Interia.pl

Sute de post-it-uri


Per Gessle este fondatorul faimosului grup suedez Roxette, unde el a cantat impreuna cu Marie Fredriksson. Grupul a vandut mai bine de 45 milioane de albume si au produs hituri ca "Listen To Your Heart", "It Must Have Been Love" sau "Joyride."

In martie albumul lui Per “Party Crasher” a fost lansat (e vb de Polonia-n.t) Filozofia lui Per de dinainte despre productia analoga a fost inlocuita de sintetizatoare, instrumente electronice si alt echipament, drept pentru care albumul are un aer de dans din anii 70 si 80.

Per Gessle va canta pe 22nd Aprilie in clubul “Stodoła”, Varsovia. Michal Michalak a vorbit cu regele pop suedez.

MM: Care a fost ideea in spatele albumului “Part Crasher”?

Per Gessle: Am vrut sa ma joc un pic cu muzica, cu electronicele. De data aceasta am scris cantece incepand de la instrumentele de percutie, ritmuri si nu de la melodie. Albumul aduce aminte un pic de vechile discuri Bee Gees , muzica disco clasica. Este diferit de ce am facut pana acuma. M-am distrat de minune in timp ce cream noile melodii. E super sa canti, creand noi lucruri. Am inceput sa le compun in 2006.

MM: Iti place cand oamenii te numesc creator de hituri?

Per Gessle: Imi place sa ma numeasca asa (rade). Pe parcursul acestori ani am fost foarte norocos ca am avut sansa asta sa ma realizez ca si artist. Am lansat 53 de single-uri cu Roxette. Multe dintre ele au ajuns pe primele locuri in topuri din intreaga lume. Este ceva fantastic.

MM: Iti lipseste Roxette cateodata?

Per Gessle: Cateodata da. Am fost socat cand Marie s-a imbolnavit in 2002 (cantareata a fost diagnosticata cu tumoare la creier ). Nu stiam ce sa fac. Era o perioada cand calatoream intens in jurul lumii. Aceasta aventura nu se va mai intampla niciodata, suntem batrani acuma... Sigur ca nu poti functiona asa toata viata. Dar desigur, imi lipsesc acele experiente. Totusi, Roxette nu s-a sfarsit. Marie se simte mai bine acuma, recent a avut un turneu micut, care a fost un succes.

MM: Deci Roxette nu este un capitol inchis?

Per Gessle: Sigur ca nu. Roxette este mult mai real decat era acum 2 ani. Desi au fost momente in care nu mai credeam intr-o revenire.

MM: Asta este o veste mare. In aprlie vei concerta la Varsovia. Planuiesti da faci si un tur al orasului ?

Per Gessle: Daca gasesc timp, cu siguranta. Am fost la Varsovia o data si m-am distrat de minune. Este super sa pot sa concertez acolo.

MM: Intrebarea poate parea ciudata, dar sper ca nu - cum scrii cantecele?

Per Gessle: In primul rand trebuie sa fiu relaxat. Prietenii mei care lucreaza ca si compozitori , artisti, in fiecare zi se inchid in studio de la 10 dimineata pana la 5 seara apoi se duc acasa. Eu nu pot lucra asa. Pot scrie numai cand simt ca ceva va iesi din asta, cand sunt in dispozitia care trebuie. Stau jos cu chitara sau pianul, sau cu ceva hartie in mana pe care ideea textului sau a melodiei este scrisa... Am sute de astfel de mici cartonase unde am indeile astea. Ma uit prin ele si incerc cumva sa merg mai departe cu aceste idei si deodata observ ca crusta de idei formeaza o melodie interesanta.

MM: Urmaresti noutatile din muzica pop? Au auzit desigur de intoarcerea lui Jackson? Ce crezi despre asta?

Per Gessle: Cred ca este un mare om, si este bine ca va canta din nou. Este genul de persoana despre care inca citesti dar adevarul este ca nu stii inca nimic despre el/ea. Sper sa faca un show minunat, pentru ca asa se intampla si in trecut. Stirea despre reintoarcerea lui m-a luat prin surprindere, oamenii inca mai vorbesc despre faptul ca este bolnav. Cu siguranta ii urez toate cele bune din lume. Este un mare artist.

Tradus de Kamila Aleksandrowicz @ RoxForum

 

Sursa: RTR forum