Interviu cu Gessle pe TDR

A durat cateva zile pentru ca Per Gessle sa reiasa la suprafata dupa ce turneul Party Crasher s-a incheiat la Stockholm, dar Daily Roxette a reusit intr-un final sa dea de Per si sa-l intrebe cateva intrebari care se afla in mintile tuturor :

Per, dupa acest turneu uimitor, cum te simti?


Ahh, gol!!! A fost cel mai bun turneu dintre toate pentru mine. Asa de intim, de aproape impreuna cu o formatie superba si incantatoare. cei mai placuti fani inraiti pe care si-i putea inchipui cineva si un super catalog de cantece in care sa rasfoiesti. M-am distrat de minune!

Da, cu siguranta te-ai distrat in acest turneu, si stim ca spui la fiecare turneu ca este cel mai bun pe care l-ai avut vreodata, cum este acesta in comparatie cu altele?

Asta este omule!! Si nu e minciuna!

Din ce am auzit acest turneu a fost super, legat de muzica, cand va fi lansat albumul live?
Da, cu siguranta va fi un pachet cu un CD si un DVD puse impreuna. CD-ul este inregistrat peste tot in Europa, si DVD-ul este de la Cirkus (primul show) in Stockholm si de asemenea DVD -ul va include 100 din cele mai primitive si haioase videouri din turneu (probabil ati vazut deja cateva pe YouTube ). Sunt un tip asa de generos! Si, pentru numele lui Dumnezeu, va fi un dublu LP!!! Vine un moment in cariera unui om cand e timpul pentru a lansa un dublu album. Ca si Kiss, David Bowie si Peter Frampton. Asta este scopul meu!

Va fi Blu-Ray o optiune?
Nu stiu. Sunt bucuros ca e un culori! Si stereo!

Color… sper ca! De asemenea , Chris a mentionat cateva melodii care vor fi emise la radioul Nordic Rox? Mai spune-ne despre asta…
Da, vor fi o multime de versiuni nelansate pe radioul Nordic Rox. Ma duc la NYC saptmana viitoare sa clarific lucrurile.

Cum te-ai simtit sa interpretezi faimoasele melodii Rox fara Marie? Esti pana la urma "Barbatul din Roxette"?
M-am simtit bine. Stiam ca le pot stapani. In acelasi timp vroiam sa fie diferite de versiunile Rox. Ambitia mea nu a fost niciodata sa o inlocuiesc pe Marie. Doar am vrut sa le cant aceste melodii deparece imi sunt dragi mie. In fond, eu le-am scris.

De ce asa putine melodii "Crasher," a fost totusi  turneul  Party Crasher?
Ei bine, albumul PC este foarte greu de cantat live. Daca vrei neaparat treuie as aduci computerele pe scena. Si eu nu am vrut de data asta asa ceva. Am vrut o scena bazata pe chitari, pop pur si puternic cu armonii vocale si versuri prostesti pe ici pe colo. Albumul PC este total diferit.

E de inteles. Acuma, formatia cu care ai fost in turneu este de fapt o constelatie din Roxette, a fost o coincidenta?
Aceasta formatie este un mix splendid de Roxette si oameni din  "En händig man" . Imi sunt toti asa de dragi. Pe scena, in culise, la bar. De abia astept sa mai pornim la drum inca o data.

 

Ha ha ha, da, am vazut in filmulete… Per, ai fost in bransa asta de mai bine de 30 de ani, este timpul sa o iei mai usor, sau doar bagi in viteza a doua?
Cata vreme imi place ceea ce fac nu pot incetini. Este in sangele meu. Asta fac eu. Asta imi place.

E bine de stiut! Asadar, ce se va intampla in viitor?
Spune-mi tu mie.

Ai inebunit cu toate videourile ,Twitter si Internetul, ai de gand sa mai lucrezi cu Internetul de acum incolo? A fost foarte bine apreciat de fani. Ce zici de o imbunatarire a site-ului oficial?
Da, are nevoie ca sa fie refacut, cu siguranta Ne vom muta in Snowfish probabil in vara asta. Snowfish ieste un concept nou si super care imi va satisface nevoile foarte bine.

Ce, nu am auzit niciodata de Snowfish. Trebuie sa-l caut pe Google . Ai filmat o gramada, ce spun baietii de noul tau job de regizor?

Nimeni nu ma ia in serios cand sunt in spatele camerei. Este un fapt al vietii.  E asa pacat.

Da, e un mare pacat omuleee! Aceasta atmosfera nebuneasca din videourile din culise, este asta "noul PG", sau se va preschimba la loc in gentleman-ul timid dupa asta?
Timid? Gentleman? Esti sigur ca nu vorbesti de  Micke Syd?

Care au fost asteptarile tale in orasele in care ai mai fost, ca spre exemplu in Varsovia?

Ei bine, nici unele. Nu asteptam nimic de la acest turneu. L-am facut de fapt pentru mine. Il consider un cadou frumos pentru varsta de 50 de ani. Deci  sunt cum s-ar spune "dat pe spate" legat de receptia data de fani si de presa. Nu puteam sa cer mai multe. Va multumesc .

E frumos din partea ta! OK, ai fost pe un fel de "pamant sfant" cand ai cantat in Hamburg, cu Beatles si tot restul, cum a fost ?
Hamburg a fost un spectacul super. A fost un oras fabulos ca sa cant in el. Am o multime de amintiri dragi dintr-o multime de locuri variate din acel oras.., Nu dau detalii…

Au, o sa-ti cumpar un pahar de Chianti vreodata ca sa ascult detaliile!
Care crezi ca a fost cel mai bun show din turneul asta, legat de performanta formatie si de audienta?
Toate au fost superbe. Cred ca formatiei le-a placut Koln, Copenhaga si Londra merita triplu  10. Dar pentru mine toate au fost memorabile si sunt ca un cadou trimis de la Dumnezeu (sau John L.)

Una din melodii care a surprins publicul a fost "Steppin' Stone". Acesta este Gessle intr-un mod nemaivazut de punk (in afara de Gyllene Tider). Dupa cum stim, iti place in particular genul asta de muzica, vom mai auzi asa ceva? Ce se mai aude de cover-ul acela punk rock, un album despre care vorbesti de cativa ani…?
Intradevar distractie mare. Nu se stie niciodata. S-ar putea sa fac asta intr-o buna zi.

Va mai fi o continuarea a turneului Party Crasher?
Ei bine, ne-am promis unul altuia in culise in  Stockholm ca acesta va fi inceputul unui turneu fara sfarsit, asa ca nu mai am incotro nu-i asa?

In final, ce se intampla cu albumul in diversele tari unde a fost lansat?
Prea devreme sa spun, este lansat in Germania, dar in UK va fi lansat in Iunie. Sunt ceva semne pozitive pe ici pe colo la radio dar cred ca nu va depasi in vanzari pe Joyride. Saptamana viitoare am noi intalniri legat de lansarea in SUA de vreme ce voi fi in New York.

Click aici pentru un  slideshow special de pe TDR.

Sursa: DailyRoxette.com