Mic dejun cu Christoffer si Magnus- interviu in exclusivitate pentru ROxette.ro!

Va prezentam un interviu realizat de fani pentru fani.

Am participat la un mic dejun cu doi dintre membrii formatiei care a cantat cu Per in turneul Party Crasher.Asta s-a intamplat la Praga a doua zi dupa concert. Am petrecut o ora jumatate in compania lui Christofer si a lui Magnus, Pelle era si el langa noi, dar nu a participat la discutie, l-am nimerit acolo pe terasa.  Puteti vedea pozele de la interviu la sectiunea Gallery din meniul din stanga sau click AICI. Ne-au lamurit asupra multor aspecte din industria muzicala, si ne-au dat detalii despre Per pe care nu le stiam. Noi am zambit tot timpul, am plecat de acolo foarte fericiti si entuziasmati. Pregatisem doar 15 intrebari inainte de interviu dar ei au fost asa de draguti si au acceptat sa stea de vorba cu noi si sa ne explice cum este sa fii in turneu alaturi de Per. Speram sa va placa.
Puteti downloada interviul de aici:  http://roxette.t2.sk/audio/WS330049.WMA

multumita lui Tono din Slovacia.


Iata cateva idei extrase din interviu de Andreea Totoescu careia ii multumesc pe aceasta cale.

Au glumit  cu totii cand au spus ca cel mai mult asteapta concertul de la Varsovia.

Despre Magnus:
A mai cantat si cu  formatia The Cardigans

Despre Marie:
Christoffer: “Este o artista extrem de iubita in Suedia. Este inconjurata de multa  dragoste.” “Pe scena se simte in mediul ei. E fantastica live. Este grozav cand esti pe scena cu Marie, pentru ca orice ai face, nu se uita nimeni la tine, pentru ca toata lumea se uita la ea. E foarte charismatica.”

Despre Helena:
Christoffer: “E o dulceata de fata.” “Nu cred ca e nervoasa sa cante cu Marie pe aceeasi scena. Nu e vorba de o competitie. Este un mare fan Marie Fredriksson. Are toate albumele ei si le asculta.” “

Despre Martinique, cum a ajuns sa cante in deschiderea concertului:
I-a trimis niste casete demo lui Per si apoi totul a decurs firesc, mai ales ca Helena avea un copil si asa puteau sa calatoreasca impreuna toti trei

Amintirea lui Christoffer despre Praga:
Cand canta cu formatia lui punk, Brainpool in deschiderea concertului Roxette, dupa 2 melodii, totii fanii Roxette le-au arat biletele si le-au aratat ca venisera acolo pentru formatia lor preferata; “ne urau”

Despre publicul din Praga:
Mai bun ca in Scandinavia, mai plin de entuziasm si energie, cum a fost si in Polonia.

Despre concertul la Praga:
“cel mai mare de pana acum, dar, cu toate, astea intim”
“Da, vorbim cu Per dupa concert, discutam cum a fost. Pana acum, unul dintre cele mai bune concerte de pana acum”

Despre concertul din Copenhaga:
Christoffer: “Personal vorbind, mi-a placut mai mult Copenhaga, dar nu pot compara, prea diferite…. Foarte mic si foarte intens”

Despre cum sunt vazuti de pe scena fanii:
“par foarte fericit, emotionati si par ca stiu mult mai bine versurile decat noi”

Despre palaria de paie a lui Christoffer:
“Hainele si stilul nu ma prea intereseaza, nu am nicio idee si am nevoie de cineva care sa imi spuna ce sa port. … Am intrabat-o pe Marie Dimberg, care se pricepe la asa ceva, ce sa port si i-am acceptat sugestia (e pasionata de palarii).”

Daca citesc www.gessle.com:
Din cand in cand

Despre promovare:
Sunt de accord ca promovarea turneului a fost deficitara.
Magnus: “Tine de compania de discuri mai mult.” “E foarte dificil sa lucrezi cu alte case de discuri departe de Suedia” “Depinde foarte mult de control.”
Christoffe
r: Fiecare casa de discuri din fiecare tara poate alege sa promoveze sau nu un album, daca ii place sau nu. E mult mai dificil acum decat in urma cu 10 ani…. Per se implica foarte mult in promovare, gaseste postrui de radio, scrie e-mailuri. Insa intre el si persoana care asculta sunt asa de multe persoane cu idei invechite de afaceri in industria muzicii, si e foarte dificil sa lucrezi cu ele…. Compania de discuri poate alege sa scoata un album, insa daca decide sa nu il promoveze, nu poti face nimic impotriva acestui lucru…. Motivul pentur care nu sunt concerte in partea de est a Europei este ca cei care promoveaza muzica nu au o retea buna…. Lui Per ii este foarte greu sa isi lanseze albumul in SUA si este foarte frustrant. Nu e ca si cand alege san nu il lanseze. Lupta pentru fiecare lucru. Nu poate el dicta.


Despre indurstria muzicala:
Christoffer: “Functioneaza ca acum 10 ani de zile, si ar trebui sa se schimbe.

Despre turneu:
Christoffer: “Acest turneu este prea mic pentru a avea vreun castig de pe urma lui.” “Este un turneu care merge in pierdere. Per investeste bani in el. Cu cat vrea sa aiba mai multe concerte, cu atat trebuie sa plateasca mai mult. Dar el vrea sa faca asta.”

Daca Per testeaza piata pentru concerte noi Roxette cu acest turneu?
“Cine stie ce vor face?! Totul depinde de ei”

Despre repetitii:
Christoffer: “Mereu vorbim cu Per. Cand repetam melodiile, am tinut cont de ce vroiau fanii sa auda.”

Cantecul preferat din acest turneu:
Magnus:”Nu am unul preferat. Depinde de noapte, depinde de concert.”
Christoffer:”Mie imi place cum au iesit unele cantece Roxette. Initial iam inceract sa le cantam in varianta lor originala, dar suna ca si cum am imita Roxette. … Si incet am inceput sa le cantam intr-un mod total diferit. … Felul in care am cantat melodiile seamana foarte mult cu felul in care Per le scrie, el compune cu chitara

Despre playback la diferite evenimente:
Christoffer: “Cantam live, insa suna oribil din cauza tehnologiei… nu ai oamenii tai care sa se ocupe de mixaj si niciodata nu poti fi sigur ca va suna in felul in care iti doresti tu.”

O intamplare comica cu Roxette:
Christoffer: “Prima oara cand am cantat cu Roxette, eram foarte nervos; Marie incepea sa cante “It Must Have Been Love”si apoi, dupa cateva versuri incepea si muzica. Eu eram la bas si trebuia sa cant o nota joasa, insa m-am panicat si nu mai stiam nici in ce cheie eram, si am cantat cea mai proasta nota posibila in combinatie cu cea canta. A durat cateva sapamani sa imi recapat increderea in mine.”

Despre Per:
Party crasher sau Party pleaser?
“Party pleaser”!

Emotionat,  ingrijorat sau nervos sa cante melodiile Roxette cantate de Marie:
Christoffer: “Mai degraba emotionat. Sunt copiii lui si sunt aproape de inima lui. Si e natural sa le cante in felul lui.”

Cand inregistreaza, are mult timp liber si deseneaza, coloreaza cate un carnetel pentru fiecare album, si ii consuma creioanele copiilor lui Christoffer (e studioul de inregistrari al lui).

Despre twitter, blog
Imi place sa se ocupe personal de astea. Face ceea ii face placere. El conduce. La fel este si and vine vorba de muzica, haine si toate celelalte… El singur scrie si pe twitter, el filmeaza, el face toate astea. Citeste toate forumruile.


Despre sistemul de cumpararea a bauturilor alcoolice in Suedia:
Christoffer: “Este o idee foarte buna. Suedezii au nevoie de reguli pentru a nu mai bea asa de mult.”

Despre fani:
Christoffer: “Imi face placere sa stau de vorba cu lumea dupa concerte, chiar si daca e vorba de fanii lui Per. Si e placut sa stii ca ceea ce faci este apreciat de lume.”

Mesaj pentru fanii romani:
Magnus: “Salut fani romani! Suntem in Praga. Avem o discutie foarte interesanta, si pentru noi. Speram ca veti avea discutii aprinse apoi pe forumuri despre toate astea.”
Chrsitoffer: “Speram ca data viitoare vom canta si in Romania si in alte locuri pe care le-am ratat acum. “