Per Gessle - En händig man - un om indemanatic - cum se folosesc instrumentele...

 

Per Gessle este foarte bun la a combina melodii, un om indemanatic putem spune. Este si numele celui mai recent album al sau. Dar cat de indemanatic este atunci cand vine vorba de instrumente? 

Per: Nu stiu cum se numeste asta. Nu stiu ce poate fi, arata ca un hexagon folosit de tipii ciudati pentru a-si face un semn pe frunte. 

Reporter: O astfel de cheie se foloseste la schimbarea cauciucurilor.

Per: Pe bune? La schimbarea cauciucurilor? Aha… Nu, nu am facut asta niciodata, dar pare foarte greu. Cred ca m-as descurca. (…) Toti spun ca aceste este un cutit pentru cascaval; il poti pune in cascaval si poti face niste bile perfecte pe care sa le pui pe brochutto.

Reporter: Acel instrument se foloseste la schimbarea usii, ajuta sa fixezi usa dreapta. 

Per: Si trebuie sa-l tii asa sa nu te tai. Il poti lua si la sala, daca chiar iti doresti. (…) Cu asta poti masura cat cascaval mananci dupa ce ai taiat cu intrumentul de dinainte. Deci cand ai bilele de cascaval, atunci masori 5 cm, asta e cantitatea perfecta pentru a o pune pe brochutto. Nu, nu am vazut niciodata asa ceva, de fapt, e foarte dragut. Si foarte alunecos. Decorativ. Foarte dragut. Cum se numeste asta? (…) Da, acest model este foarte folositor, il poti pune asa in ureche ca sa auzi mai bine; sau pe cealalta parte daca mergi la Globen si e prea mult Iron Madein. Nu, nu stiu ce este, arata ca un dop de sticla, dar nici asta nu este. Nu e ceva de la calorifer? Nuu…

Reporter: Aceasta se foloseste pentru a uni 2 cabluri electrice. 

Per: Ah, exact, nu am vazut niciodata, dar e dragut si imi aminteste putin de cum poti face o racheta...asa... (…) Un ciocan, si asta e dragut. Nu, eu…eu, ei bine… m-au vazut o data punand un tablou pe perete.

Reporter: Si ca sa dezvaluim un secret, Per Gessle ar trebui sa lucreze la cunostintele lui despre instrumente, poate ca fiul Gabriel va fi un om indemanatic. 

Per: Nu, nu cred. El este foarte bun la calculatoare si chestii din astea. Invata foarte repede comenzi pe care eu nu le pot executa. 

 Sursa: Youtube - vezi interviul AICI