Roxette - 25 de ani

Per: Salutare tuturor cititorilor site-ului "The Daily Roxette", va doresc o vara superba! Prima melodie pe care am inregistrat-o a fost "I Call Your Name", iar Clarence a fost exact ceea ce cautam si doream ca muzica mea sa devina putin mai moderna, apoi m-am razgandit, am vrut ca muzica mea sa fie mai altfel, dar Clarence la inceput nu a agreeat ideea. Primele 4 - 5 melodii de pe Look Shapr sunt dezastru pentru ca nu s-a lucrat cu cea mai mare placere la ele. Iar cel mai important model a fost "I Call Your Name" de pe primul album. si avand un mare succes cu "The Look", nu stiam ce se va intampla. 

Per: Cred ca daca as vorbi cu fiecare din formatie, toti ar fi surprinsi ca a mers asa de bine. stii, cand lucrezi cu Marie si stii prin ce a trecut, nu crezi ca totul ar mai fi posibil. Fiecare concert este un succes. Si nu vorbesc din punct de vedere financiar sau al multimii de aplauze, ci la faptul ca Marie a putut fi prezenta. Sa fii pe scena cu ea si sa o auzi cantand "Listen to Your Heart" sau "Perfect Day" este uluitor. Vreau sa spun ca nu ma gandesc prea mult la a scoate alte single-uri sau sa vindem nu stiu cate albume. Noi am fost binecuvantati, cred eu. De asta vreau sa tinem concertele intr-un mod clasic, nu vreau sa fim prea perfecti, vreau sa fim live. 

Per: Fara fani, acest lucru nu s-ar fi intamplat, este energia, dragostea, afectiunea pe care Marie le primeste, si eu, dar mai ales Marie pentru ca o ajuta sa mearga mai departe, sa se ridice mai sus ca artista, ii reda increderea in sine, pentru ca era foarte foarte speriata. Prima data cand a venit cu mine pe scena in amsterdam in cadrul turneului "Party Crasher" era asa de timida...

Christoffer: Prin faptul ca Marie s-a intors, si eu ma simt mai puternic si mult mai bine de la o zi la alta. Este incredibil si asta e lucru mare.

Per: Faptul ca acum are incredere in ea se trage de la fani, in primul rand, si de la acele pagini de pe Facebook. Este fantastic sa fii in preajma ei. 

Per: Am pastrat totul din turneul "Party Crasher". Este in principiu aceeasi formatie, majoritatea aranjamentelor din acel turneu le-am pastrat acum. Deci ceea ce am vrut sa facem acum cu Roxette, in 2011, este un power pop clasic, un rock show, fara efecte, fara calculatoare, fara sintetizatoare. 

Christoffer: Ideea generala este sa cantam melodiile cu cat de multa energie si entuziasm putem. 

Per: acest turneu va continua pana cel putin vara urmatoare. O luam pas cu pas. Depinde de Marie. Daca ea vrea sa scriu alte melodii, ok. Bineinteles ca se gaseste timp sa faci si altceva. Ne place sa lucram impreuna. Daca facem ceva, facem, ne plac discurile, ne plac spectacolele, ce sa mai zicem... 

- Va fi un turneu si in Statele Unite?

Per: Inca nu am aranjat nimic. Daca lucrurile merg bine cu albumul si daca se manifesta interes, bineinteles ca e posibil, am avut cateva No1 acolo, suntem foarte cunoscuti. Dar nu vrem sa ne petrecem 6 luni concertand in 800 de orase, de exemplu, pentru ca suntem prea in varsta pentru asta. Asa ca o sa facem o baza...sa cantam cam pentru 3-4-5 mii de oameni, asta putem.

- Ne spui cate ceva despre noul album?

Per: Bine, este acceasi idee pe care o avem in turneu: sa folosim cat mai multa energie si o formatie simpla, asa cum facem si in turneu, iar in ziua de astazi este usor sa iei dupa tine echipament de inregistrare, asa ca avem tot ce ne trebuie in Africa de Sud si in Santiago, acum o sa mergem in studio sa inregistram cate ceva pentru ca am scris noi melodii, sa speram ca va fi realizat la primavara. Asta este planul. Sau mai incolo. Pe de alta parte sunt 4 - 5 melodii care trebuiesc produse, asa ca daca le includem pe album, o sa-i dea o alta culoare. Deci chiar nu stiu. 

Christoffer: Bine, acesta este un album care se realizeaza fiind pe drumuri, orice se poate intampla. 

Per: Pana acum am inregistrat 4 melodii, avem inca vreo 20 in asteptare. Deci exista mult material nou. De fapt o sa facem soundcheck si mai tarziu sa inregistram textul. 

- Va place sa cantati la festivaluri pop? 

Per: Nu, este ceva special pentru noi, nu aveam aceasta experienta, nu am facut asta niciodata, nici in trecut. Sau daca am facut-o, a fost foarte rar oricum. Nu stim niciodata. Poate o sa incercam.