Per Gessle - Suntem numiti artisti (PARTEA a 3-a - ultima parte)

Rep: Cum se face ca tot ce produce Per Gessle functioneaza? Daca intelegi ce vreau sa spun…

Christoffer: Cred ca corzile lui vocale defecte (rade) Este ceva special cu vocea lui. Oricum, melodiile, textele sunt fantastice toate. Dar vocea lui iti transmite ceva special, vocea lui vor sa o asculte toti din toata lumea, nu conteaza ce limba vorbeste. Poate canta in spaniola, nu conteaza, va vinde oricum peste un milion de discuri.

Clarence: Da, este o combinatie de adolescent si adult. Dar el este acel tip de persoana care nu oboseste niciodata, doar fa asta si asta tot timpul! El mereu ar trebui sa aiba ceva de facut, sa scrie o noua melodie, sa scrie ceva, un nou album…

Per: Daca crezi ca ceva este frumos, atunci ai si energie. Asta se intampla cu toate lucrurile. Este … Cand eram mic, nu aveam nici un plan in legatura cu ce voi deveni in viata, ce voi face. Vroiam doar sa lucrez, sa cant intr-o formatie pop, asa a fost. Prima zi cand l-am vizitat pe MP, mi-a zis ca era chitarist in Gyllene, a fost prima formatie, o formatie pe care am vizitat-o in Harplinge, langa Halmstad. De la o zi la alta totul se schimba, exact cu asta vroiam sa ma ocup. Imi placea totul despre formatii pop, cultura pop, discuri cu muzica, hit-uri, instrumente, cabluri, boxe, era lumea mea. Am descoperit ca imi da o energie speciala, am vrut doar sa imi indeplinesc visul, ambitia.

Rep: Ai implinit 50 de ani in ianuiarie.

Per: Da.

Rep: Inca mai esti pop star?

Per: (rade) Nu stiu. Da, uneori sunt, am observat. Dar nu stiu, nu gandesc exact asa, dar este adevarat.

Per: Incerc sa accentuez lucrurile, asa ca am nevoie de ajutor sa fac lucrurile cat mai bune cu putinta. Este frumos sa vezi cum lucreaza colegii mei cu muzica. Poate ca e dificil si pentru ei sa faca cum fac eu. Aceasta colaborare face ca lucrurile sa functioneze si sa fie ceva special. 

Christoffer: Da, absolut.

Per: Si apoi gasesti niste colaboratori grozavi ca Helena si in formatia live colaboratori ca Magnus care se integreaza foarte bine. Poate ca si asta face ca formatia sa fie admirata de multi oameni. Asta ne face mult mai buni. 

Per: Ar trebui sa zic o melodie care imi place cel mai mult… Bine, nu este foarte usor, am scris foarte mult de-a lungul anilor, dar ma pot opri la o melodie numita  “Tycker om när du tar på mig” (Imi place cand ma atingi), o melodie despre dragoste si cred ca este foarte greu sa scrii texte de dragoste bazae pe sentimente reale, naturale. Dar eu cred ca am reusit cu asta. Hai sa o cantam!