Per Gessle - Interviu pentru Svenska Dagbladet - 2008-11-28

Per: Nu este absolut deloc asa, dar intrebarea este daca eu sunt asa.

Rep: Vorbim exclusiv despre Party Crasher pe care el l-a inregistrat si l-a vandut in Europa. Si a invatat sa se prezinte astfel:

Per: Tipul de la Roxette, este simplu. E chiar usor asa pentru cineva care are o stea Roxette in frunte. 

Rep: Single-ul Seally Really a devenit deja hit in Suedia si deschide albumul care cuprinde texte in engleza, care se va raspandi in afara tarii. 

Per: Suna modern si nou, in acelasi timp are un mare respect pentru ceea ce a fost inainte. Melodia este o combinatie de disco din anii '70, elemente din ‘80, compozitori din anii ‘90, un rezultat modern intr-un fel; cred ca este atractiv, cred ca si altii cred acelasi lucru.

Rep: Cu Roxette el si-a indeplinit multe vise, mai ales acela de a deveni No.1 in SUA. Felicitari!

Per: In SUA… a fost acum mult timp, asa ca este destul de tarziu pentru a spune felicitari acum (rade). Dar a fost o perioada super, in ’89 am fost No.1 cu The Look.

Rep: A propos de Roxette, o auzim pe Helena Josefsson care este in cor la multe melodii, la fel de mult ca si exportul de muzica suedeza, mai ales la melodia Sing Along.

Per: Inteleg ce vrei sa spui. Exista o asemanare cu Roxette, mai ales ca albumul este in engleza si este o combinatie de voce de barbat si de femeie in multe melodii. Uneori spui: oh, nu, este exact ca Marie si Per, suna exact ca Marie. Dar ne asteptam sa fie asa, iar Helena este o cantareata fantastica. Este dragut.

Rep: Si poate ca pe viitor vei scrie un album Roxette.

Per: Momentan este foarte greu pentru Marie sa stea pe scena. Este o situatie destul de confuza. Cred ca o sa fie super, dar sa vedem. 

Rep: Vrei sa faci asta?

Per: Absolut. Daca ea vrea, atunci o sa scriu. Nu am vorbit despre asta, cum sa facem si daca sa facem ceva. Ea acum este ca un nou nascut de care trebuie sa ai grija.