Marie Fredriksson: "Doctorii mi-au acordat o jumatate de an"

 

Marie Fredriksson despre lupta ei impotriva cancerului

Curand, Roxette vor reveni dupa boala cantaretei Marie Frediksson. Per Gessle descrie acest lucru ca un miracol. 

Acum cantareata ne dezvaluie ca doctorii - cand a fost cel mai rau - i-au dat doar o jumatate de an de trait. "A fost o lupta grea", spune ea Lottei Brome de la P4 Extra.

Interviul Lottei Brome cu Per Gessle si Marie Fredriksson se va difuza astazi la P4 Extra. In programul de astazi ei vor vorbi despre cum vor incepe luni primul turneu mondial Roxette dupa 2001. Turneul incepe in Russia, iar reactia publicului a fost fantastica.

"Este minunat. Avem incredibil de multi fani care asteapta cu sufletul la gura atat albumul cat si pe noi sa urcam din nou pe scena si sa cantam. Este foarte frumos", spune Marie.

Gata cu cancerul

O mare parte din programul de astazi de la P4 se va axa pe cum se simte Marie. Astazi cantareata a scapat de cancer, dar a trecut mult timp de cand se putea descurca singura.

CAnd a fost intrebata daca crede ca Roxette vor urca din nou pe scena si vor canta intr-o zi in viitor, dupa ce perioada critica trecuse, raspunsul a fost "nu".

"Nu, pentru ca eram foarte bolnava. Dar dupa aceea am reusit sa scap de boala, am capatat o noua putere", spune Marie Fredriksson.

O lupta grea

In acelasi timp ea ne spune ca intr-un moment critic, in timpul bolii, a primit cea mai intunecata informatie pe care o primise vreodata - iar acest lucru face ca revenirea lor sa fie mai mare.

"Intotdeauna am crezut ca pot trece peste asta. Chiar daca era cel mai greu moment si mi s-a spus ca mai am doar o jumatate de an de trait. Asa a fost. Dar in sufletul meu, simteam ca pot reusi. DAr intr-adevar a fost o lupta grea", spune Marie.

"Este un miracol"

Per Gessle spune ca prima data cand formatia a indraznit sa spere intr-o revenire a fost in timpul unui spectacol din Amsterdam in 2009.

"Marie a urcat pe scena si am cantat impreuna The Look si It Must Have Been Love. Raspunsul pe care Marie l-a primit, mie nu mi s-a intamplat niciodata, apoi am vazut in ochii ei ca acolo se simtea ca acasa!" spune el. 

"Chiar este un miracol" spune el, iar Marie este de acord: "Este intr-adevar un miracol. Este ceva neasteptat."

"P4 Extra" cu Lotta Brome se va difuza la 13.25.

Sofia Persson - sofia.persson@expressen.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tumoarea a fost descoperita in septembrie 2002

In septembrie 2002 doctorii au descoperit la Marie o tumoare pe creier. Era in perioada in care ea si Per Gessle urmau sa inceapa un turneu in Europa pentru a promova grupul Roxette, dar a fost amanat cand Marie a avut nevoie de tratament. 

In 2005 Marie s-a insanatosit din nou, iar de atunci s-a luptat zi de zi pana astazi, cand este gata sa intalneasca publicul din nou, alaturi de Per Gessle in timpul urmatorului turneu mondial, care incepe luni in Rusia.