Frumos, apasator si plin de demnitate

Roxette se intorc in Suedia cu un spectacol care creste in putere

Göteborg. nu credeam in acest turneu. Deloc, sa fiu sincer. Dar Roxette a crescut in putere de la premiera de anul trecut si sustin un spectacol real si dificil.  
 

Primul numar este un moment de reculegere pentru victimele in urma atacului terorist din Norvegia. Este un incept care se potriveste contextului, nici nu putea fi gandit altfel. Dar apoi, Roxette incep cu maximum de 5 puncte.  

"Dressed for Success", "Sleeping in My Car" si "The Big Love" - muzica ce nu are niciun nor negru pe cer - sunt interpretate efectic si rapid. Sunetul seamana mai mult cu cel din turneul solo al lui Per Gessle decat cu acela al trupei Roxette din anii '80. Chitara nu accentueaza sunetele in acelasi timp cu bateria, iar sunetul este foarte puternic.  

Mai ales dupa ce Christoffer Lundquist - care in mod normal sta in partea stanga a scenei, la margine, obtine cel mai mare spatiu de pe scena. De multe ori el canta la chitara intr-un mod foarte salbatic, cum ar fi la sfarsitul melodiei "7Twenty7", in "The Look" si pe parcursul intregii melodii "Joyride". Este ca si cum un profesor de desen traieste cel mai mare vis al lui, acela de a canta rock pe un stadion. Lundquist este motorul din spatele interpretarii si dinamicii unei melodii.  


Inca mai poate atinge tonul potrivit 

O alta diferenta este redata de Marie Fredriksson. Vocea ei este inca vulnerabile. Dar inca mai poate gasi tonul potrivit.  Mai intai de toate poate controla mai bine limitele si alege un registru al vocii mai jos. Pana atunci, vocea ei zbura ca o racheta. Acest lucru poate oferi fiecarei balade un sunet mai trist si mai intens. Mentionam "Perfect Day" - cel mai frumos moment al concertului, partea acustica din "It Must Have Been Love" si "Listen to Your Heart". Din cauza acestui lucru, chiar si restul formatiei actioneaza cu o mai  multa incredere se sine.  


Canta ca un ceas  

Bineinteles ca Roxette 2011 nu au facut greseli. Bateristul Pelle Alsing canta ca un ceas si  nu a gresit niciodata nici cea mai mica bataie din 1986. Forma clasica si dogmatica a unei melodii - cel mai scurt drum posibil catre refren - ofera melodiei un sentiment special. 
Dar Roxette inca mai cresc pe scena. Avand in vedere aceasta dezvoltare, urmatoarele concerte din  
Stockholm si Malmö pot deveni punctul culminant al turneului.

Markus Larsson - markus.larsson@aftonbladet.se 

 
PLUS "+" pentru toate melodiile 

++
Dressed for Success - mai multa putere pop decat in anii '80

+++
Sleeping in My Car - la scoala, refrenul poate obtine nota maxima 

+++
The Big Love 
- chitara lui Christoffer Lundquist se pare ca este serioasa pentru prima data

++ 
Wish I Could Fly 
- o mica greseala 

+++
Only When I Dream 
- incredibila versiune in care vocea lui Per si a lui Marie se potrivesc de minune

++
She's Got Nothing On (But the Radio) 
- cele mai proaste versuri din 1987. Refrenul suna ca Blondie

++++
Perfect Day 
- incredibil de frumos

++++
Things Will Never Be the Same 
- ar trebui sa aiba acelasi statut ca "Spending My Time" sau "Fading Like a Flower" 

+++
It Must Have Been Love 
- "Lay a whisper on my pillow..."

++
Opportunity Nox 
- in trecere...

+++
7Twenty7 
- in principiu, albumul "Have a Nice Day" nu este unul din cele mai frumoase monete Roxette. Dar aceasta melodie creste prin sfarsitul ei intens.  

+++
Fading Like a Flower (Every Time You Leave)  
- lenta melodie preferata este prezenta inca 

++++
Silver Blue 
- dedicat celor mai infocati fani Roxette 

+++
How Do You Do 
- definitia unui produs bun

++++
Dangerous 
- refrenul ar trebui sa stea in fruntea clasamentului Billboard 

++
Joyride 
- cum una din cele mai proaste melodii ale grupului care a devenit asa de populara este la fel de neclara ca Crazy Frog (Broasca nebuna). 

Extra numar 
+++
Watercolours in the Rain 
- primele 2 extranumere  

+++
Spending My Time -
 subliniaza melancolia muzicii Roxette  

+++
The Look 
- "nananananananana..."

Extra numar 2
++++
Listen to Your Heart -
balada puternica perfecta 

+++
Church of Your Heart - un sfarsit linistit si cald

 

Multumim tuturor fanilor! Marie si Per sarbatoresc cu un pahar de sampanie  

Marie si Per sarbatoresc cu un pahar de sampanie reprezentatia de succes: incredibil de inspirata.  

- Puteam sa mai cant inca 10 melodii! 
Energia cantaretei Marie Fredriksson este la maxim cand impreuna cu Per Gessle sarbatoresc succesul cu o cupa de sampanie. 
Reporterii nostri ii intalnesc pe cei doi imediat dupa spectacolul din Göteborg. 
 

Roxette se relaxeaza in hol in aceasta zi speciala pe care au decorat-o cu o culoare aparte, dupa cum a spus Per Gessle. El spune ca cele 2 ore in care au cantat au fost "foarte tari, devin foarte inspirat de un asemenea public minunat."
- Dar sunt terminat acum! Iau penicilina pentru dureri de gat, iar aici pot vedea diferenta dintre cum ma simt acum si cum ma simt intr-un moment normal, spune Per Gessle. 

Vizibil atinsi 

Slottsskogsvallen in Göteborg cu cei 22.000 de oameni, este cel mai mare concert pe care trupa Roxette l-a sustinut vreodata in Suedia. Cei 2 protagonisti ai trupei sunt in mod vizibil atinsi de reactia publicului si au facut to ce le sta in putinta sa ii satisfaca. Nici Marie Fredirksson nu a fost mai prejos! Chiar putea sa cante mai mult. 
- Minunat intr-adevar, o zi cu adevarat perfecta! Nu am cuvinte sa descriu cum ma simt sa cant pentru asa multi oameni. Sunt fericita ca am trait acest lucru, spune Marie. 


"In ciuda tuturor pariurilor"

Gessle este de acord: 
- Le multumim foarte mult fanilor! Ei fac ca totul sa mearga. Succesul vine in ciuda tuturor pariurilor. Nu era de asteptat ca Roxette sa poata merge in jurul lumii si sa cante in fata a peste 10.000 de oameni in fiecare seara. In acest turneu, grupul va canta in fata mai multor oameni decat in timpul turneului "Joyride" de la inceputul anilor '90. 

Christoffer Röstlund Jonsson - christoffer.rostlund@aftonbladet.se 
Foto: Robin Lorentz Allard - bilder@aftonbladet.se 

Sursa: Aftonbladet - 25 iulie 2011

 

Comments

Hej!! Saptamana asta nu mai

Hej!! Saptamana asta nu mai traduc nimic pentru ca am o gramada de chestii de facut. Incep din nou de saptamana viitoare! Take care pana atunci! Hugs**