Interviu cu Åsa Gessle

 Vezi interviul la televiziunea suedeza TV4 AICI 

Reporter: Ne aflam in partea din spate a gradinii. Ce inseamna aceasta locatie pentru tine? 

Åsa: Inseamna totul pentru mine, trebuie sa spun, in primul rand posibilitatea de a ma trezi dimineata si de a iesi afara in aceasta gradina mica din fata bucatariei sa ascult cantecul pasarilor, sa beau cafeaua si sa fac putina ordine. Am aici simpaticii mei saboti pe care i-am primit de la unchiul si matusa mea (fratele tatalui meu si sotia lui) cand am implinit 30 de ani. Ii port doar in gradina, cu ei ma simt ca fiind din Skåne. Aici am florile de liliac, acesta are cele mai linistitoare, dar in acelasi timp cele mai puternice culori din toate florile pe care le avem, cred. Imi place si liliacul alb. Avem nevoie si de alte culori. 

Reporter: Cand Åsa si familia ei sunt acasa in Halmstad, pe timpul lunilor de vara, gradina trebuie ingrijita bine. Este si un brad foarte special aici in gradina.  

Åsa: Acest brad l-am primit cadou cand ne-am mutat in casa, in 1997, iar pe atunci avea o inaltime de numai 0,5 m, deci in 13 ani a crescut foarte mult, chiar daca soacra mea a fost de parere ca l-am pus intr-un loc neadecvat, dar a crescut chiar bine. 

Reporter: Iar betonul nu a fost ales de tine… 

Åsa: Nu, Abelado Gonzales, arhitectul casei, ne-a prezentat o constructie din beton pe la inceputul anilor '90, constructie pe care am refuzat-o. Apoi am spus ca facem doar o mica parte si s-a dovedid a fo bine, asa ca am continuat. Aceste imense ghivece pentru flori le-am cumparat in 1997, cand ne-am mutat aici si inca mai sunt la fel de frumoase.  

Reporter: Åsa spune cat de frumoase sunt florile ei, chiar daca s-au ofilit.  

Åsa: Faputl ca nimic nu este perfect... Daca ai partea ta frumoasa, atunci acea parte ar trebui sa fie frumoasa oricum ar fi. Nu stiu cum sa explic acest lucru. Nu este la fel de perfecta ca atunci cand te incanta…

Reporter: Acum, cand Åsa are propria colectie de veioze, s-a obisnuit sa fie atenta cu ea insasi chiar si in postura de designer. Aici avem pr fotograful Anders Selström care face poze pentru o revista.  

Åsa: Vad ca tot mai multi oameni stiu si probabil ca apreciaza ceea ce fac eu, bineinteles ca este minunat cand cuiva ii place ceea ce imi place si mie, daca pot sa spun asa. As vrea sa gasesc veioze care sa fie drepte, foarte simple in ceea ce priveste forma lor. Cred ca este chiar dragut sa ai o fereastra in care sa fie o veioza mare, as aprecia acest lucru si ma simt bine sa lucrez in domeniu. 


Reporter: Faptul ca numele tau este Åsa Gessle, ce importanta crezi ca are? 

Åsa: Bineinteles ca exista ceva curiozitate in plus pentru ceea ce fac si ceea ce stiu. Dar cred ca aceste veioze nu se cumpara doar pentru faptul ca sunt ale mele, Åsa Gessle. In orice caz, nu asta este ceea ce mi-ar placea. 

Reporter: Inainte sa termin intalnirea cu Åsa Gessle trebuie sa o intreb despre barbatul pe care il are in gradina. 

Åsa: Da, aici avem un barbat superb; este foarte linistit si foarte frumos. Nu face zgomot, cred. Si cred ca se potriveste perfect in acest mediu in care ar trebui sa fii linistit. Poate sta intins pe flori, pe iarba, in apa. Dar cel pe care il avem noi este aici. Si are si un fund dragut…

Source: TV4