Per Gessle despre succesul cu Roxette si o revenire cu Gyllene Tider

Urmariti interviul in suedeza AICI - Livestage.se

Per: Salut, eu sunt Per Gessle, iar voi urmariti Livestage TV, bineinteles.

Rep: Salut si bine ati venit la Livestage aici in Globen unde trupa Roxette va canta in aceasta seara. Sunt aici cu Per Gessle, bine ai venit!

Per: Multumesc foarte mult.

Rep: Te bucuri de turneul mondial pe care l-ati inceput in februarie! Ati vandut peste 700 000 de bilete. Probabil ca la sfarsit vor fi un milion sau aproape. V-ati asteptat la acest succes? 

Per: Nu, nu ne-am asteptat la asta. Am inceput la un nivel mai jos, apoi a devenit din ce in ce mai mult. Se pare ca vom continua pana in septembrie anul viitor, deci bineinteles ca vor fi in jur de 1 milion si jumatate de oameni care vor vedea concertele noastre.

Rep: O nebunie totala!

Per: Da, incredibil!

Rep: In seara asta cantati in Stockholm iar maine in Malmö, asa e? Dar ati cantat in Suedia si vara trecuta, in Göteborg. Cum este publicul suedez in comparatie cu cel din afara? 

Per: Bine, publicul este aproape la fel peste tot, pot spune doar asa: cu cat mergi mai departe, cu atat haosul este mai mare! Daca sustii un concert in America de Sud, este ceva mai special! Dar cred ca este un public fantastic in Suedia, este un public fantastic in Norvegia si in Finlanda si in Moscova si in St. Petersburg, concertele sunt fantastice! Dar daca ar fi sa aleg un loc in mod special, atunci ar fi America de Sud. 

Rep: Acolo oamenii innebunesc!

Per: Da, vin cate 500 – 600 de oameni la aeroport sa ne intampine. Este un fel de isterie, intr-un fel. Dar si concertul din Göteborg a fost extraordinar, chiar placut.  


Rep: Aici in Suedia avem multe festivaluri. Pe voi nu v-am vazut niciodata la festivaluri. Va vom vedea vreodata, solo sau cu Roxette, la vreun festival din Suedia, probabil anul viitor?

Per: Nu, nu am fost de prea multe ori la festivaluri. Am fost o data cu Gyllene Tider. Cred ca daca participi la festivaluri, ai si acolo un public. Doar ca trebuie sa ai grija de partea ta din cadrul spectacolului. Nu am nimic impotriva festivalurilor. Am participat la festivaluri cu Roxette in afara Suediei, in Olanda si alte cateva tari. Concertam pentru un public care nu este publicul nostru, ci este un amestec. Asa ca este ceva diferit, dar este frumos si asa. 

Rep: Super!

Per: Extraordinar!

Rep: Probabil ca esti putin plictisit de aceasta intrebare, dar am primit multe mesaje si asa mai departe… va fi o revenire a formatiei Gyllene Tider? Probabil ca ti s-a pus aceasta intrebare de o suta de ori…  Vorbiti despre asta?

Per: Cred ca va fi o revenire cu Gyllene, mai devreme sau mai tarziu, pentru moment ne concentram pe Roxette, dar cu siguranta va fi o revenire cu Gyllene Tider. Tinem cu totii legatura. Cred ca o parte din membri vor veni aici in aceasta seara.

Rep: Wow, ce super! Exista 3 intrebari care se pun unor artisti ca voi. Prima ar fi: care melodie iti place sa o interpretezi cel mai mult acum? 

Per: Din toate melodiile Roxette, imi place ”727”. Intotdeauna mi-a placut, este un fel de joc de chitari inainte de un rock’n’roll, este foarte frumos! Probabil ca nu reprezinta punctul culminant pentru public. Este doar pentru fanii inraiti ai nostri. Dar in orice caz este foarte distractiv sa o cant.

Rep: Dar care melodie este cel mai bine primita de catre public? 

Per: ”It Must Have Been Love”, ”Spending My Time”, toate aceste balade mari.

Rep: Si este la fel ca in Suedia, peste tot in lume.

Per: Da. Sunt greu de invins. Dar si ”The Look”, ”How Do You Do”. In multe tari ” How Do You Do” are un mult mai mare succes decat ”The Look” sau ”Joyride”. Germania alege mereu aceasta melodie. 

Rep: Minunat! Dar voi veti continua pana in toamna anului viitor, ati vizitat cele mai mari orase! Apoi vom vedea, nu? 

Per: Apoi...nu stiu daca vom mai trai inca un an, dar in orice caz, in martie vom lansa noul album numit ”Tourism II”, album pe care l-am inregistrat pe drum, acelasi lucru l-am facut si cu ”Tourism I”, deci Tourism din 1992. Deci este acelasi concept, l-am inregistrat la verificare de sunet, in camere de hotel, in diferite studiouri din lume si asa mai departe. Acum ne concentram sa il terminam ca sa il pot ajusta in ianuarie. Va fi lansat in martie. In acele zile voi fi plecat in turneu.

Rep: Si veti inregistra alte melodii noi in turneu, la vara si la toamna? 

Per: Asta este planul! 

 Sursa: Livestage.se