Roxette - Electronic Press Kit. 2011 (despre Charm School si turneul mondial)

Rep: Au avut 33 de single-uri care au intrat in topuri, 4 melodii care au ajuns pe locul 1 in clasamentul Billboard din USA, iar vanzarile au atins un record de 75 de milioane de exemplare in intreaga lume. Pot privi inapoi spunand: misiune indeplinita, insa povestea succesului Roxette inca nu s-a terminat. Pentru prima data, Per si Marie vorbesc despre pauza de 8 ani pe care au facut-o si ce i-a facut sa ia decizia de a reveni. La 25 de ani dupa debut, un nou album fantastic este pe cale de a fi lansat. Roxette s-au intors, mai puternici ca oricand si gata sa mai cucereasca o data lumea. 

Per: Despre noul album va pot spune ca ne-am decis sa facem un album tipic Roxette. Si nu am vrut sa sune ceva foarte vechi, ci sa aiba un sunet cat de cat modern. In acelasi timp sa sune exact cum suna Roxette, ceva tipic. 

Marie: Este multa improvizatie, asa cred eu. Chiar daca noi am zis clar ce vrem. Iar noua formatie joaca si ea un rol destul de mare. 

Per: La fel ca toate albumele noastre de pana acum, este un amestec de stiluri: de la un stil fara sens la melodii destul de puternice. 

Per (catre Marie): Cu mult timp in urma am impaetit un studio.

Marie: Da.

Per: Cand a fost asta? In 1978?

Marie: Per era incredibil de perfect in tot ce facea. Avea niste haine super, arata cum arata acum. 

Per: Iar tu stateai acolo la un pian electric si tipai. 

Marie: Ce isteric! 

Per: Sunetul Roxette este ceva ce pur si simplu s-a creat. Am avut ideile noatre, visele noastre. In jumatate din albumul "Look Sharp" am gasit acel sunet pe care il vroiam. Am simtit ca asa trebuie sa sune Roxette. 

Rep: Timp de mai mult de 20 de ani Roxette au reprezentat o fabrica de hituri pentru intreaga lume. Melodiile lor au urcat pe locul 1 in 24 de tari de pe glob. Din 1986 ei au calatorit in lumea intreaga pentru a canta pentru milioanele de fani. 

Marie: Dupa parerea mea, cea mai placuta experienta a fost "It Must Have Been Love". Inca este minunat sa o cant in concerte. 

Rep: "It Must Have Been Love" este cel mai mare hit Roxette in ziua de astazi. S-a potrivit perfect filmului "Pretty Woman". Aceasta melodie a fost difuzata de peste 12 milioane de ori la radio in SUA. Pe 11 septembrie 2011 Marie a cazut jos la ea acasa. A fost diagnosticata cu o grava tumoare pe creier. Pentru a supravietui a trebuit sa faca imediat operatie.   

Per: Eu eram in drum catre o conferinta de presa in Europa, undeva in Bruxelles. Atunci am primit un telefon prin care am fost anuntat ca Marie cazuse in baie si ca nimeni nu stia de s-a intamplat, era ceva ciudat. Eram in parcarea de la aeroportul Kastrup si a trebuit sa ma decid daca trebuie sa imi continui drumul sau sa ma intorc. Mi s-a spus ca era destul de grav. 

Marie: S-a intamplat in 2002, dar acum mi-am revenit total, ma simt foarte bine. Dar urmatorii ani dupa aceasta intamplare au fost oribili. 

Per: Niciodata nu am mai trecut prin asa ceva. Intr-un fel te rascoleste. 

Marie: Mult timp nu am putut vorbi. Nu puteam scoate un cuvant, a fost teribil. Per mereu a avut incredere in mine si a crezut ca ma voi intoarce. Intotdeauna a fost de partea mea si m-a sprijinit. 

Per: Nu a avut multe sanse de supravietuire. Ni s-a apus ca 1 din 20 de persoane supravietuiesc acestei boli. Asa ca este nemaipomenit ca ea este azi cu noi. Daca te gandesti la acest lucru, este total incredibil ca mergem in turneu si ca am terminat de inregistrat un nou album. Cand Marie a urcat pe scena in Amsterdam in timpul turneului meu Party Crasher, cred ca in primavara lui 2009, m-am gandit: "De ce nu?" Ea a crezut ca este super sa fie acolo si am probat acest lucru. Apoi, in toamna, am participat la "Night of the Proms", ceea ce a fost un test foarte bun pentru noi. 

Marie: Ma bucur foarte mult ca pot merge din nou in turneu. Un turneu imens. Nu este doar o scurta calatorie, ci un an intreg. Ne distram foarte mult. 

Per: (despre No One Makes It On Her Own) L-am scris cu intentia ca Marie sa-l cante. Dar totusi l-am scris pentru mine, intr-un fel.  Dar cand Marie a inceput sa cante, am zis: "Wow, ce coincidenta!" Ne spui povestea vietii tale, ceea ce nu mi-a trecut prin minte. Ai facut ca melodia asta sa fie a ta.  

Cand am scris "Way Out", l-am scris cu intentia de a fi prima melodie pe album. Si aveam nevoie de un intro bun. Ce sa fie? O pisica tipand sau ce? Cineva a sugerat ceva, o muzicuta sau ceva... Chiar suna super, asa ca am mers cu ideea asta. Aceasta revenire a grupului Roxette este una super. Iar primul sunet pe care il auziti de la noi este o muzicuta. 

Puterea grupului Roxette a contat mult in reusita noastra. Nu suntem dependenti de "The Look" sau "Joyride". 

Marie: Suntem ocupati cu munca in Roxette si cu munca pentru turneul care ne asteapta. Nimeni nu credea asta cand eram bolnava. Dar acum a venit din nou momentul nostru si asta este super. 

Rep: Greul a trecut si Roxette s-au intors cu un nou album si o gramada de concerte. Acum este ceva foarte real sa ii vedem din nou.