Roxette: Interviu (Rapport) SVT 12-10-2006

Rep: Una dintre cele mai de succes trupe suedeze care produc muzica pentru export sarbatoreste astazi 20 de ani. Rapport i-a intalnit pe Marie Fredriksson si Per Gessle, impreuna cunoscuti sub numele de Roxette.

Rep: Roxette au facut ceea ce majoritatea formatiilor suedeze doar viseaza: au avut un mare succes international. Si au facut asta impreuna. Au vandut 45 de milioane de albume si 25 de milioane de single-uri. Acum Roxette sarbatoresc 20 de ani.

Marie: Este greu de inteles ca au trecut 20 de ani. Este ca si cum ar fi fost doar un an.

Per: Sa stii. Este incredibil; continuam sa vorbim mult. 

Rep: Roxette au inceput in 1986. Per Gessle avusese un mare succes inainte, cu Gyllene Tider, dar popularitatea lor incepuse sa scada vizibil. In acelasi timp, Marie Fredriksson era o artista solo foarte apreciata. 

Per: De fapt, un tip care lucra la o casa de discuri a fost cel care ne-a sugerat sa inregistram o melodie impreuna. In mod surpinzator, Marie a fost de acord si am inregistrat. Un single care a devenit foarte popular aici in Suedia. 

Rep: Marie, este adevarat ca ti s-a spus sa nu iti pierzi vremea si sa nu iti distrugi cariera solo pentru Roxette?

Marie: Da, casele de discuri erau putin ingrijorate in aceasta privinta. 

Rep: Un student american se pare ca a adus o contributie impresionanta la acest succes international al trupei Roxette. El a luat albumul “Look Sharp” in USA si l-a dat unui post de radio.

Per: Iar Brian Phillips l-a ascultat. El era seful acolo. L-a ascultat pentru ca a vazut ca Marie avea sani frumosi pe coperta (Marie rade). Apoi l-a difuzat la radio si telefoanele au inceput sa sune. Oamenii vroiau sa-l asculte tot mereu. 

Rep: Roxette au avut un succes impresionant, iar 4 melodii au ajuns pe locul 1 in clasamentul Billboard din America.

Marie: Este incredibil. Prima data, cu “The Look”, nu am putut intelege. Nu stim cum putem intelege a doua oara. Niciodata nu ne-am imaginat asa ceva.

Marie: Am fost chiar socata! Era adevarat. Ear visul pe care il avusesem dintotdeauna. 

Per: In realitate, am crezut ca vom fi pe locul 1 cu o melodie in Germania sau Olanda sau Spania, dar ca sa avem 4 melodii pe locul 1 in America, era ca si cum am fi cantat pentru Chelsea. Vom vedea ce se va intampla, nu avem niciun scop, si nu mergem in turnee pentru a obtne premii MTV. Nu exista nimic planificat.