Per Gessle - Interviu pentru Aftonbladet

Per: Turneul din vara asta va fi o ocazie de a vinde noul album, single-ul Mazarin si albumul pe care l-am lansat cu Gyllene Tider.

Rep: Deci fara Roxette.

Per: Nu, totul va fi doar in suedeza. 

Rep: Cum te simti in postura de "baiat de vara"? Ce faci iarna?

Per: Ascult rap. (rade) Bine, imi plac toate anotimpurile in afara de iarna. Urasc iarna, de fapt. Incep sa refuz iarna. La fel si prietenii mei. Asta inseamna ca noi nu cumparam haine de iarna pentru ca iarna intotdeauna purtam haine de vara. Si asta inseamna ca trebuia sa ai control asupra taxiurilor, trebuie sa poti merge cu taxiul sau cu masina proprie. 

Rep: Dar ce faci vara atunci cand nu esti in turneu?

Per: MA intalnesc cu prietenii, duc o viata foarte normala. Joc fotbal cu fiul meu, beau o bere, incerc sa supravietuiesc la toate petrecerile gen cocktail. (rade)

Per (despre titlul “En händig man”): Poate insemna ca sunt bun la tamplarie, la pictura, la tapitat. Dar nu sunt bun deloc. Poate insemna multe lucruri. Ar putea insemna ca poti face o placinta. Nici asta nu stiu sa fac, dar este posibil. 

Rep: La ce esti bun atunci? Sa scrii melodii?

Per: Da, pot spune ca sunt bun la asta. (rade)

 

Regele muzicii suedeze de vara s-a intors cu un nou album si cu un turneu imens. Per a scris o multime de melodii de vara de-a lungul anilor, dar ce melodii de vara ii plac lui, regelui pop al Suediei? Ii vom oferi 4 alternative iar una dintre ele va fi cea mai buna melodie de vara, potrivit  lui Per Gessle: Summer nights, Sol, vind och vatten (Soare, vant si apa), Summer of ’69 or Sommar och sol (Vara si soare).

 

Per: John Travolta si Olivia Newton-John. Este din filmul acela numit Grease, corect? Ei pot fi pe locul 3. “Summer of ‘69” … Este cam greu de ales, dar oricum il putem plasa pe locul 2. Cred ca Ted Gärdestad ar trebui sa castige, este un mare compozitor, iar melodia "Sol, vind och vatten” aduce multe sentimente de vara. Iar Markoolio (“Sommar och sol”), pe asta nu l-am ascultat, de aceea il voi plasa pe ultimul loc. Imi pare rau, Markoolio! Voi invata mai bine melodiile pentru data viitoare.