Marie Fredriksson: Den Ständiga Resan - Conferinta de presa 1992

Rep: Incepem si terminam cu Marie Fredriksson, care a devenit cunoscuta in lumea intreaga drept ”una din cele doua jumatati de la Roxette”. Maine va lansa un album solo. "Den ständiga resan” este numele noului album extraordinar care va fi lansat maine. Extraordinar pentru ca este primul disc solo al lui Marie in decursul a 5 ani. Dupa o cariera lunga si plina de succes alaturi de Per Gessle si Roxette, este momentul acum pentru o cariera solo pentru Marie, iar de data asta in suedeza. Acum cateva ore a fost aici pentru a ne prezenta cateva dintre noile melodii.

Rep: Asadar, una din cele doua jumatati de la Roxette, de data asta singura, cu textele si muzica proprie, departe de Roxette. Ce inseamna pentru cea de-a doua jumatate de la Roxette, daca te pot numi asa? 

Marie: Ce pot spune, mereu am scris propriul meu material inainte de Roxette, dar cu Roxette mi-am petrecut tot timpul, a fost nevoie de mult timp, de accea nu am avut timp sa fac ceva in numele meu, asa ca a durat 5 ani. 

Rep: Dar nu Joyride este ceea ce canta Marie acum. S-a regasit intr-un alt stil. Canti despre singuratate, tristete... Temele acestea sunt prezente in toate textele tale?

Marie: Da. A fost o perioada in viata mea total diferita fata de clipele petrecute cu Roxette. Iar diferenta asta a devenit prea mare pentru mine. De aceea am facut acest album, am vrut sa exprim totul. Si mai est esi viata, nu conteaza in ce loc traiesti, ai trecut printr-o multime de lucruri. Vrei sa te regasesti, vrei sa faci ceva in viata care sa iti placa. Pe de alta parte, devii mai puternic, toate evenimentele prin care treci iti dau o anumita putere. Pe mine m-a ajutat mult sa imi accept viata si sa devin mai puternica. Am 34 de ani, nu pot renunta acum.

Rep: Dar pozele tale infatiseaza o persoana destul de fericita, asa este in muzica, pozele nu pot exprima o persoana singura si trista. 

Marie: Nu stiu. Este mult mai usor pentru Per, o are pe sotia sa alaturi de el tot timpul. Sunt impreuna. Dar eu nu sunt aproape niciodata acasa pentru a-mi intalni familia. Asa ca viata mea devine dintr-o data o viata singuratica. Si este bine ca primesc multa energie din partea publicului ca sa pot rezista pe scena cateva ore. Cred ca sunt multi alti artisti care simt acelasi lucru. 

Rep: Te-ai gandit sa renunti?

Marie: Sa renunt la muzica? 

Rep: Da, sa-ti termini cariera. 

Marie: Nu, eu sunt muzician; este felul meu de a transmite ceea ce simt. Nu voi renunta niciodata. Voi scrie mereu, probabil ca o voi face altfel. Nu cred ca voi merge in turneu in lumea intreaga. Vreau sa am o familie, ma gandesc si la copii. 

Rep: In lumea muzicii este o mare competitie intre star-uri si superstar-uri si mega star-uri. Pe lista se afla Eva Dahlgren, Lisa Nilsson si Matt Erickson.

Marie: Cred ca exista cel åutin un lucru bun in viata mea: sa fac un album asa cum vreau eu.