Interviu cu Per - TV4 2006

Rep 1: Este cunoscut ca cel mai mare pop star din lume, iar acum s-a intors. Sunt fani care au asteptat 5 ani pana cand au putut afla ceva vesti de la Marie Fredriksson si Per Gessle. Anul acesta ei sarbatoresc 20 de ani cu doua melodii noi semnate Roxette, precum si cu albumul Greatest Hits. Am difuzat deja noul videoclip "One Wish" si il vom mai difuza o data. 

Rep 2: Da, bine ai venit, Per!

Per: Multumesc!

Rep 2: Cum este sa sarbatoresti 20 de ani? Cu un grup!

Per: Sunt obisnuit, am sarbatorit deja 25 de ani cu Gyllene Tider. Te gandesti doar ca anii au trecut asa de repede, dar este ok. Desigur ca a fost o perioada fantastica alaturi de Roxette.

Rep 2: Nu s-a vorbit prea mult despre Roxette in ultimii ani. Am vorbit cu case de discuri si ne-au spus: “Nu exista absolut nicio intoarcere a grupului. Nu ati observat? “

Per: Da, toti am luat o pauza. Am luat o mica pauza si la sfarsitul anilor '90. Am revenit in '99. Apoi am mai luat o pauza dupa turneul european din 2001. Am inregistrat niste melodii pe un disc, apoi s-a intamplat acel accident cu Marie. Dupa aceea nu am mai facut nimic. 

Rep 1: Cand s-a imbolnavit Marie, va gandeati sa va intoarceti dupa ce se va face bine? Ati vorbit despre asta?

Per: Nu, bineinteles ca nu. Ne-am fi putut opri oricand din cauza bolii ei. Nu am vorbit de vreo revenire. De fapt Marie este cea care m-a sunat iarna trecuta si m-a intrebat daca putem inregistra ceva nou pentru acest album. Asa ca am inceput sa scriu. 

Rep 2: Cum se simte acum? Multi oameni se intreaba. De ce nu este acum aici? 

 Per: Este ok, si-a revenit dupa boala. Dar a devenit o alta persoana dupa toate evenimentele prin care a trecut. Acorda prioritate unor anumite lucruri. Pot spune ca nu vor fi multe concerte sau vreun turneu, dar ea poate canta si este intr-o forma buna. 

Rep 2: Deci canta ca si ianinte. Acum cati ani? Deci 20 de ani. Toti erati putin mai tineri. Si astazi inca mai aveti acel sunet tipic Roxette. Este un sunet special. Cum ai regasit drumul catre acel sunet? Sau ai ales o melodie si ai zis: asta nu este sunetul Gessle, nici Gyllene, asa ca ar trebui sa fie Roxette.

Per: Bine, apare o anumita diferenta cand cantam impreuna si mai ales cand Marie canta melodiile. Atunci automat este Roxette. Apoi mai este si faptul ca eu stiu doar trei acorduri muzicale (note), deci melodiile sunt automat cam la fel. (rade) De fapt, imi place. Sunt un copil al acelor timpuri, un copil al sunetului din anii ‘60 – ‘70. Acel sunet l-am dezvoltat in toate albumele mele, nu conteaza ca vorbim de “Son of a Plumber” sau ceva de la Gyllene Tider sau Roxette. Din toate acestea, pot spune ca Roxette a capatat un sunet international, probabil. Nu stiu. 

Rep 2: A fost greu sa-l gasesti?

Per: Nu, vine automat, intr-un anumit fel. Probabil ca dureaza 10 minute pana cand Marie isi bea cafeaua iar eu termin un joc de hockey. 

Rep 1: Jonas Åkerlund a facut acest video. Se simte putin acel aer al anilor ‘80 sau inceputul anilor ‘90. Asta a fost intentia voastra?

Per: Inainte de a sarbatori 20 de ani, am incercat sa ne facem o imagine a tuturor clipurilor noastre, deci cu acei Per si Marie de atunci, cu acele coafuri ciudate pe care le aveam atunci. Si desigur ca asta a fost intentia noastra. Cu Jonas nu am facut asa multe clipuri pana acum, probabil 12 – 13 – 14. Este o persoana extraordinara. Asa ca ma bucur foarte mult ca am colaborat de data asta.

Rep 1: Exista vreo diferenta intre Roxette de astazi si Roxette de acum 20 de ani?

Per: Bine, am inceput in ’86, erau alte vremuri. Acum avem familii, desigur ca suntem total diferiti acum. Devii alta persoana cand treci prin asa de multe lucruri.

Rep 2: Vor fi ceva concerte? Pentru ca ma gandesc la faptul ca melodiile voastre s-au difuzat mereu la posturile de radio din America. Asa ca inca mai exista un mare interes. Veti canta pe arene mari? Ce ne spui?

Per: Nu va fi niciun turneu. Desigur ca mie mi-ar placea sa fac asta. Iar muzica noastra este difuzata foarte mult si in ziua de astazi, si de asemenea unele versiuni ale melodiilor noastre. In America, de exemplu, am avut un mare hit in versiune cover. Iar “It Must Have Been Love” si “The Look” inca le auzi tot timpul. 

Rep 2: Deci nu veti canta prea mult impreuna.

Per: Vor fi unele spectacole de televiziune, dar despre altceva nu am discutat. Nu stiu. 

Rep 1: Probabil ca acest “One Wish” va deveni noul Number 1 in SUA.

Per: Bine, acesta a  fost facut pentru a sarbatori 20 de ani, si cred ca este superb sa faci ceva nou. Nu am asteptari de acest gen. Imi place melodia, a iesit foarte bine. Este o melodie simpla. 

Rep 2: Deci v-ati gandit sa faceti si ceva nou, alaturi de celelalte hit-uri de pe album.

Per: Cred ca este placut sa lucrezi cu asa ceva. Este o ocazie speciala, asa ca e chiar haios sa mergi in studio si sa inregistrezi. Acum puteam sa fiu acolo, sa muncesc, dar stau aici si vorbesc cu voi.

Rep 1: Ai facut multe lucruri. Ai avut primul proiect solo, “Sun of a Plumber”, apoi a avut loc revenirea grupului Gyllene Tider acum cativa ani. Acum Roxette se intoarce. Acum te axezi mai mult pe Roxette sau mai ai vreun proiect in lucru in paralel? 

Per: Acum Roxette este pe primul loc cel putin pana in iulie. Apoi vom vedea. Am proiecte la care sa lucrez. (rade)

Rep 2: Imi imaginez.

Per: Dar nu trebuie sa vorbim acum despre asta. Putem vorbi alta data?

Rep 2: Din pacate vei vorbi cu altcineva. Avem aici noul single pe care il vei semna. (catre public) Ne puteti trimite un mesaj si veti avea ocazia sa castigati un single cu autograf: “One Wish”. Multumim foarte mult, Per, ca ai venit aici. Salutari lui Marie!

Per: Multumesc. O voi saluta!