Roxette din nou pe scena

 

Marie Fredriksson si Per Gessle se intorc pe scena. Miercurea trecuta, seara tarziu, s-au intors pe scena - acasa.

Roxette s-au intors. Dupa ce au vandut toate biletele, au dat un mic spectacol la Leif's Lounge in Tylösand, langa Halmstad, inainte de un mini turneu pe care l-au pregatit deja. 

Roxette au urcat din nou pe scena in fata a aproximativ 1000 de persoane si s-a vazut faptul ca cei doi nu au fost uitati definitiv. Publicul era atent la fiecare miscare: daca Marie batea din palme, publicul facea acelasi lucru. Daca Per sarea, sarea si publicul. 

- Multumim foarte mult! Oh, Doamne, cata lume! Acesta a fost un concert test. Vom merge intr-un mic turneu si ne-am gandit ca e bine sa vedem cat putem rezista. Ne-am gandit sa cantam ceva vechi, dar si ceva mai vechi, spune Per Gessle in timpul concertului, iar publicul sare in sus de bucurie. 

La orele 11, miercurea trecuta, s-au pus in vanzare cele 600 de bilete. La acestea se adauga oaspeti si alti invitati. Biletele nu au fost suficiente; de aceea unii oameni stateau afara, dincolo de gard, pe paturi sau pe scaune, doar ca sa asculte cateva melodii preferate. Doi dintre cei care au apucat sa cumpere bilete sunt fratii Ulf si Tomas Sivertsson.

- Este foarte frumos ca suntem aici. Am vazut Roxette de multe ori, cat si Per Gessle si Gyllene Tider. Este minunat ca avem ocazia sa ii vedem, spune Tomas.

Aici Roxette sunt ca acasa si este clar ca Per Gessle, mai ales, se simte ca acasa pe scena. El vorbeste publicului dupa fiecare melodie si se pare ca ii place acest lucru. 

- Astazi se pare ca transpiri la serviciu! Sunteti gata? striga el catre public si primeste raspunsul dorit. 

Ei canta niste melodii cunoscute, cum ar fi “Dressed for success”, “Sleeping in my car” si “Opportunity Nox”. Doar ca sa amintim cateva din ele. Este normal ca trupele clasice sa se intoarca la sunetul clasic. Publicul canta foarte mult, mai ales la refren, iar in cazul melodiei “It must have been love”, publicul canta tot cantecul, iar atmosfera este minunata. 

Singurul semn de intrebare de pana acum este noua voce a lui Marie, care uneori dispare.   

La inceput, Marie Fredriksson se simte putin nesigura. Zambeste, este fericita si bate din palme tot timpul. Dar vocea ei se pare ca este putin subtire atunci cand canta versurile. Dar cu cat concertele sunt mai lungi, cu atat vocea ei este mai buna. Probabil ca echipa tehnica ii pune microfonul prea sus. Sau ea isi gaseste vocea undeva inlauntrul ei.  

Nu trebuie sa uitam ca publicului ii place sa vada starurile suedeze. Concertul nu se aude numai la Leif's lounge, ci si afara, intr-o mare parte din micul Tylösand.

Dupa concertul de proba, ei mai sustin sase concerte, dintre care doua in Suedia. 

Lina Broström 031-62 40 00 lina.brostrom@gp.se

Sursa: Göteborgs Posten