Per Gessle la telefon in cadrul emisiunii "Gomorron Sverige" - Februarie 2011

Urmariri interviul in suedeza AICI (SVT Play) - clip disponibil pana la data de 29 februarie 2012. 

Rep: Cel mai mare export suedez in materie de muzica, dupa ABBA, se numeste Roxette. In comparatie cu ABBA, Roxette inca sunt activi. Ieri Per si Marie au inceput un nou turneu, cu concerte in 30 de tari. Turneul va dura toata primavara si toata vara. Premiera a avut loc ieri, in Kazan in Russia. Chiar acum il avem la telefon din Russia pe Per Gessle. Salut! 

Per: Salut, salut!

Rep: Cum a fost ieri?

Per: A fost super. A fost minunat sa incepem, am cantat si am dansat. 

Rep: Ati fost emotionati?

Per: A fost minunat. Chiar super sa cantam in Kazan, cred ca este al doilea concert care are loc in acest oras, dupa Scorpions in 2005, pe arena de hockey. Asa ca aproape nimeni nu vine aici. 

Rep: Intr-un mic raport scria ca Marie Fredriksson a uitat o parte din textul melodiei “Listen to Your Heart”, dar am auzit ca s-a rezolvat in cele din urma. 

Per: Da, bine, se intampla, sunt multe texte de tinut minte. Uneori se intampla ca Marie sa uite o parte din versuri. Dar publicul stie versurile, asa ca trebuie doar sa citesti pe buzele lor si sa ii asculti. 

Rep: Cred ca nu e nevoie sa stii toate textele din moment ce aveti un public care le stie. 

Per: Da, cam asa este. 

Rep: Sunt aproape 20 de ani de cand ati avut primul vostru turneu. Care este diferenta, dupa parerea ta, fata de ziua de astazi? 

Per: Bine, nu este mare diferenta. Acest turneu include multe hit-uri pe care le cantam, hit-uri vechi. Sunt si melodii noi de pe albumul "Charm School”, dar in principiu concertele sunt la fel. Este minunat ca inca mai exista oameni carora le place ceea ce facem noi, acest lucru ne ajuta mult. 

Rep: Cum simtiti aceatsa diferenta, ca persoane, cum va simtiti pe scena acum, cand sunteti mai in varsta cu 20 de ani? 

Per: Bine, noi suntem o formatie clasica, astazi nu mai folosim calculatoare si alte lucruri moderne, avem stilul nostru vechi, asa ca spectacolele noastre sunt diferite unul fata de altul. Asa ca este o mare diferenta de ceea ce a fost in trecut. Avem o formatie pop foarte competenta.

Rep: Aveti un amestec de melodii vechi si noi. Cum faceti balanta dintre cele vechi, pe care oamenii vor sa le asculte, si cele noi pe care cred ca intr-adevar vreti sa le cantati? 

Per: Le amestecam destul de bine. In fiecare seara cantam in jur de 23 – 24 de melodii si incercam sa le schimbam putin de la un continent la altul. De exemplu in America de Sud sunt anumite melodii care sunt foarte cunoscute, asa ca incercam sa le cantam acolo. In alte tari probabil ca vom canta alte melodii. Asa ca este diferit, depinde de locul in care cantam. Asa ca 80% – 85% din spectacol este reprezentat de melodiile vechi, pe care oamenii vor sa le asculte. Nu am mai cantat in America de Sud de 20 de ani. Nu am fost prea mult in turneu, asa ca este super sa cantam cateva din marile hit-uri.

Rep: Care sunt marile hit-uri din Rusia din ziua de astazi? 

Per: Bine, mai intai de toate este “It Must Have Been Love”, apoi “Listen to Your Heart”, apoi marile hit-uri. “The Look”, bineinteles. Chiar si noul single “She’s Got Nothing on (but the Radio)” a avut foarte mare succes ieri, asa ca este chiar minunat sa le cantam. 

Rep: Este un miracol ca Roxette sunt din nou pe scena, tinand cont de faptul ca Marie Fredriksson a fost foarte bolnava din cauza acelei tumori cerebrale, si asta doar cu cativa ani in urma. Cum se simte ea astazi? 

Per: Bine, acum se simte foarte bine, chiar daca este foarte mult influentata de boala asta. Dar este super pe scena; se vede ca se simte din ce in ce mai bine cu fiecare concert. Turneul pe care l-am inceput acum este diferit fata de cel din 2009, adica de concertul pe care l-am avut in Amsterdam, concert la care ea a venit cu mine pe scena pentru a canta doua melodii. Am vazut ca se site ca acasa pe scena. Si duoa acel concert m-a sunat si m-a intrebat: “de ce nu scrii un album Roxette?” Apoi am scris, apoi l-am inregistrat, asa ca am luat-o pas cu pas. Acum este timpul pentru un turneu mondial. Asa ca Marie a facut un progres fanstastic in numai doi ani!

Rep: Acum veti canta mereu, pana la vara. Unde veti merge acum?

Per: Am cantat in Rusia trei saptamani, am avut trei concerte aici. Apoi vom merge putin in America de Sud si luna viitoare vom canta in Africa de Sud si in Dubai. La sfarsitul lui mai vom incepe concertele in Europa pana la sfarsitul lui iulie. Apoi vom continua la toamna, asa ca turneul cred ca va dura vreo doi ani. 

Rep: Deci vreti sa continuati, nu va opriti la sfarsitul lui iulie, veti continua si la toamna.

Per: Da, absolut, vom continua. 

Rep: Veti canta in Göteborg pe 24 iulie.

Per: Absolut. Va fi super!

Rep: Per Gessle, multumim foarte mult ca ai stat de vorba cu noi astazi!

Per: Si eu va multumesc! Distractie placuta!

Rep: Numai bine! Pa!

Per: Pa! 

Urmariri interviul in suedeza AICI (SVT Play) - clip disponibil pana la data de 29 februarie 2012.