Interviu - Suedia 1986 - Surrender, Soul Deep, Secrets That She Keeps

Rep: Per Gessle si Marie Fredriksson de la Roxette, va rog!  (Surrender)

Rep: Vorbind despre muzica voastra, ce anume exista in ea care sa atraga atentia mai mult decat in cazul altor formatii? As aprecia daca ati putea face o analiza, multumesc.

Per: Bine, nu este usor sa raspundem la aceasta intrebare. Probabil ca exista ceva, asa cum ai spus si tu.

Rep: Da, dar aceasta aparitie pe care ati avut-o astazi a fost destul de buna. 

Per: Nu stiu. Probabil faptul ca impartim melodia; nu obosim foarte repede ca atunci cand doar unul dintre noi canta o melodie...probabil. De exemplu, formatiile mele preferate cum ar fi Eagles, Beatles si altele, fiecare dintre ele are melodii care sunt impartite intre membrii formatiei. Si toate aceste melodii exista pe acelasi album. Pe de alta parte avem o cantareata foarte buna care se numeste Marie.

Marie: Multumesc pentru apreciere!

Per: Este foarte talentata, nu poti avea niciun fel de dubiu atunci cand canta ea. 

Marie: Trebuie sa spun si eu ca avem si un compozitor foarte bun (arata catre Per), asa ca nu numai eu imi aduc contributia. 

Rep: In ce masura credeti ca acest fapt va influenta cariera voastra solo? Putem incepe cu tine, Per, crezi ca muzica ta solo va capata un alt sunet?

Per: Nu, nu cred. Intotdeauna am avut stilul meu de a scrie muzica pop, probabil ca am sa incerc sa scriu texte diferite. Cred ca Roxette ma va ajuta mult in cariera mea solo. Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul grupului Gyllene Tider, am putut sa lansez si albume solo. 

Rep: Marie?

Marie: Daca ar fi sa fac o comparatie, pot spune ca eu scriu mai bine in suedeza. Nu cred ca va fi o foarte mare influenta. Eu sunt undeva la mijloc. In privinta vocii mele, simt ca este diferita atunci cand cant melodiile mele fata de atunci cand cant in Roxette. Asa ca va fi interesant sa vedem ce se intampla. 

Rep: Probabil ca vei avea mai multa incredere in tine?

Marie: Da, sunt sigura.

Rep: Ce face ca voi sa colaborati asa de bine? Ce este intre voi atunci cand lucrati impreuna? 

 Per: Ei bine, este dragoste! (toti rad)

Marie: Bine, ne cunoastem de zece ani de zile. Nu simtim niciun fel de concurenta intre noi, doar ne simtim bine impreuna; petrecem mult timp lucrand.

Per: Mereu am fost asa; daca ceva nu merge, nu este sfarsitul lumii. Nu merge, asta este, incercam altceva. 

Rep: Acceptati critici? Ii spui lui Per: se aude asa de prost cand tu canti melodia asta?  

Per: Este mult mai rau de-atat! (toti rad)

Marie: Uneori el se plange de pronuntia mea in engleza, dar rezolvam si asta. Ne ajutam foarte mult.

Per: Pe de alta parte, cred ca merge asa de bine pentru ca suntem personalitati diferite. Ne plac genuri diferite de muzica. Si aproape ca niciodata nu ne place acelasi lucru. Asa ca inveti unul despre celalalt, te respecti reciproc. Cred ca asta este esenta.

(Soul Deep & Secrets That She Keeps)