20.000 de persoane asteptate pentru concertul de la Cluj

Video Roxette

Peste 20.000 de spectatori sunt aşteptaţi, joi seară, la concertul Roxette de la Cluj-Napoca, fiind epuizate biletele la peluză şi la sectoarele VIP şi Golden Circle. Ordinea şi liniştea publică vor fi asigurate de aproape 300 de jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali, traficul rutier în zona stadionului urmând să fie restricţionat pe anumite străzi.

Laura Coroianu, directorul firmei organizatoare Emagic, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că stadionul Cluj Arena "este senzaţional" şi era păcat să nu fie folosit pentru astfel de concerte. "Aşteptăm în jur de 20.000 de oameni pe stadion la concertul susţinut de trupa Roxette. Avem sectoare unde vânzarea este închisă, cele de VIP, Golden Circle şi peluză. Mai sunt bilete în celelalte sectoare, cele mai puţine la Tribuna I şi Tribuna II, şi sperăm să ajungem la peste 25.000 de persoane, ar fi grozav. Cluj Arena este senzaţional şi era păcat să nu fie folosit pentru astfel de concerte. Staff-ul trupei cuprinde sub 50 de persoane", a spus Coroianu.

Cei doi componenţi ai trupei Roxette, Per Gessle şi Marie Fredriksson, au transmis un mesaj fanilor care vor participa la concert, în care au spus că abia aşteaptă spectacolul din Cluj-Napoca, "inima Transilvaniei".

Potrivit organizatorilor, până în acest moment au fost vândute 20.000 de bilete, iar în ziua concertului doritorii îşi vor putea achiziţiona bilete doar la casa de bilete din incinta Cluj Arena, lângă porţile 3 şi 4 (Peluza 2 Nord), respectiv lângă porţile 9 şi10 (Peluza 1 Sud, vis-a-vis de Hotel Sport). Copiii sub 10 ani vor avea acces gratuit la acest eveniment, însoţiţi de un adult, oferta fiind valabilă exclusiv pentru categoria Gazon, în limita locurilor disponibile. Cel mai ieftin bilet costă 65 de lei, iar cel mai scump, 250 de lei.

„Acuma sunt 20.000 de bilete vândute şi aici mă refer cu tot cu invitaţiile trimise la sponsori, parteneri media. Ne aşteptăm la 20.000 de oameni la concert pe Cluj Arena. Până mâine e posibil să se mai vândă câteva mii de bilete. Nu am cifră exactă a biletelor vândute. Sunt foarte multe puncte locale de vânzare a biletelor care nu sunt legate de computer. Mâine când se termină evenimentul vom putea spune câte bilete au fost vândute", a mai precizat.

Pretenţiile starurilor: meniu ardelesc şi cărţi despre istoria Clujului

Cei doi membri ai trupei au avut o serie de pretenţii pentru concertul de pe Cluj Arena, potrivit organizatorilor. Meniu ardelenesc, bere şi vin roşu autohton, flori, lumânări parfumate, dar şi cărţi despre istoria şi arhitectura Clujului sunt doar câteva dintre cerinţele Roxette.

"Pe lângă faptul că sunt nişte artişti foarte cunoscuţi şi muzica lor a atins pe toată lumea, sunt şi nişte oameni care se impică foarte mult când vin într-un loc nou. Ei vor să cunoască locul, de aceea, au cerut un meniu ardelenesc, au vrut să cunoască bucătăria locului, şi la Bucureşti când au cântat au cerut meniul local, au mâncat sărmăluţe. Pe lângă asta, ne-au cerut cărţi despre arhitectura, istoria Clujului, tot felul de informaţii culturale, sincer, în afară de ei, numai Sting ne-a mai cerut astfel de informaţii. Chiar îi interesează unde vin, nu sunt genul de artişti care vin şi a doua zi pleacă fără să ştie unde au cântat", a mai declarat Coroianu.

Trupa a mai solicitat bere şi vin roşu autohton, multe salate şi diferite tipuri de lapte şi iaurt. Din culise nu va trebui să lipsească nici ghimbirul feliat, fructele proaspete şi brânzeturile.

„Mâncarea o vor mânca în backstage la stadion. E posibil să plece imediat după concert. Ei şi-au rezervat singuri camera la hotel. Noi doar le-am făcut unele recomandări ce ni s-a părut nouă frumos în Cluj. Staff-ul lor are în jur de 45 de persoane", a mai precizat Coroianu. Pe lângă acestea, Roxette a mai cerut ca întreaga zonă de backstage, în special cabinele lor, să fie decorată cu flori de sezon şi multe lumânări parfumate. Artiştii au mai solicitat ca, în zona de culise, să fie amplasate mai multe recipiente pentru colectare selectivă.

Cum se face accesul spectatorilor la concert

Legat de accesul spectatorilor în incinta stadionului, organizatorii evenimentului recomandă participanţilor să urmeze indicaţiile de acces, în funcţie de zona pentru care şi-au achiziţionat bilete. Posesorii de bilete în zonele Gazon şi Gold Circle vor intra pe stadion pe la porţile 8, 9, 10, 11, vis-a-vis de Hotel Sport. Posesorii de bilete la Tribuna 2 (acces dinspre strada George Cosbuc) vor intra pe la porţile 6 şi 7. Posesorii de bilete la Tribuna 1 (acces dinspre Aleea Stadionului) vor intra pe la poarta 12, iar posesorii de bilete VIP (acces dinspre Splaiul Independenţei) vor intra pe la poarta 1.

Accesul se va face începând cu ora 17.00, primul concert al serii, cel al trupei Les Elephants Bizzares, fiind programat în jurul orei 19.00, urmat de Grimus, în jurul orei 20.00 şi apoi Roxette.

„Scena este pusă pe o parte a peluzei, vor fi de-a lungul pistei de atletism mai multe puncte de vânzare, baruri amenajate. Cei care se vor găsi pe gazon vor avea accesul la toalete în zona de peluze, dar toate acestea vor fi foarte bine indicate, nu vor fi puse toalete pe pista de atletism, din respect faţă de calitatea pistei", au mai completat organizatorii.

Obiecte interzise pe stadion

În incinta Cluj Arena nu va fi permis accesul cu sticle, bidoane de plastic, cutii de băutură conserve sau alte alimente, artificii, bannere susţinute de beţe, spray-uri, scaune, arme, băuturi sau mâncare, obiecte contondente, animale de companie, lanţuri, aparate foto profesionale sau semi-profesionale cu obiectiv detaşabil sau aparate de înregistrare audio-video. De asemenea, în caz de ploaie, accesul cu umbrele nu va fi permis, spectatorilor fiindu-le recomandat să-şi aducă pelerine de ploaie.

Circulaţie restricţionată

Începând cu ora 16.00 circulaţia în zona stadionului va fi restricţionată.

„Se va restricţiona circulaţia de la strada Coşbuc, intersecţie cu Cardinal Iuliu Hossu, de la Pod Napoca până la Pod Garibaldi. De asemenea, circulaţia pe strada Uzinei Electrice şi Aleea Stadion va fi oprită. Se va devia şi traseul autobuzelor. În funcţie de afluenţa spre stadion vom restricţiona circulaţia. Dispozitivele poliţiei rutiere vor fi chiar din Piaţa Mihai Viteazu, Piaţa Unirii, Mănăştur, pentru a-i putea direcţiona pe cei care doresc să vină spre stadiona şi le vom da informaţii despre parcări. Cu primarul Emil Boc am stabilit care sunt locurile de parcare, respectiv parcarea de la Primărie, de pe Dorobanţilor, Cipariu, platoul de la Sala Sporturilor, iar cei care vin din Oradea în parcarea Polus Center. Pentru parcarea de la demisolul stadionului se va intra cu numai cu autorizaţie", a declarat Marcel Bonţidean, şeful Poliţitiei municipiului Cluj-Napoca.

 

Sursa: Adevarul.ro