I am against this section!

7 replies [Last post]
Daydream
Offline
Joined: 12/20/2007

Catchy title, eh?!

Let me inject my opinion on this section, as ruthless as possible. Ideea cu Fan Clubu' ar trebui sa se termine scurt si definitiv. A fost marfa acu 15 ani si apartine unor vremuri de exact acu 15 ani. Si tot ce deriva de aici - si-o sa fie un site, si-o sa ne readunam cu totii si, si, si... what, si-o sa se termine totul dupa 500 de posturi si 30 de topicuri.

Ce, vedeti cumva vreo faza de genul

"Ioane, vin-o de maninca! Nu, ca am treaba cu fan club-ul."
"Ioane, ajuta-ma cu zarzavaturile... Nu, ca tocmai scriu fan club-ului."
"Ioane, sunt insarcinata. Wow, dar e minunat... vorbim mai tirziu, ma duc ca am intilnire cu fan clubul"

Yeah, right. Si tot ce vine de aici, ca sa fie un site cu Romanian Fan Club, ca o sa fie ca alta data. N-o sa mai fie ca alta data. Never. Ever. O sa fie altfel, in nici un caz la fel. Si daca ne agatam de idei de acu' 15 ani... well, you know - 500 de posturi, 30 de topicuri si toata lumea pleaca sa se uite la reluarile de "La bloc". Pe computer. Cu subtitrare daca vrei (biting humor mode On)

Stie cineva de atotputernicul fan club Roxette de... de oriunde o fi el, nu conteaza. Din Suedia, poftim. Nu. S-au desfiintat, au plecat oamenii in 14 directii, aleluia, GATA. Ideea asta nu mai merge.

So yo', Gheorghita, adu baltagu'.

De cind exista Daily Roxette? De 11 ani. Ce au iei de au rezistat 11 ani? Nu vorbesc de oameni, bani, locatie, etc. Poti sa le ai pe toate astea si toate se termina. Ce au iei de site-ul sta in picioare si e vizitat la greu? THE NEWS. Forumul lor e prin copaci, ca format si continut, ce se discuta acolo e in cel mai bun caz o reactie la News, nu invers.

Run to Roxette. De cind exista? 10 ani. Ce au iei de exista de 10 ani? THE COMMUNITY. Site-ul e OK - in special aria tinta e vroit larga, in 7 limbi, dar FORUMUL e totul.

Roxspain (nah, si ziceam ca nu mai exista fan cluburi solide). Ce e Roxspain? A BLOG. Si are success ca Blog nu ca altceva.

This is 2008. The year we... we... we gonna see what the heck we're doing! :) This is a year (actually it's been like that for awhile) that a blog with one man power can level an entire site as far as traffic and interest. This is web 2.0, NOW. It started already, yesterday. U integrate and innovate at the same time. Otherwise... inapoi la reluarile de "La Bloc".

Ce avem noi, ce n-avem , ce ar trebui sa facem, ce putem sa facem. Pina aflam raspunsurile la intrebarile astea as fi curios sa aflu citi stiu ca site-ul de fatza are RSS feeds. Si nu-mi fac iluzii ca toti cei 40 de guests pe care ii vad acuma online odata cu mine (cind in RO toata lumea doarme la ora asta, so, de unde vin ei oare) or sa se inregistreze toti sa-mi rapunda. In romaneste evident.

mixella
mixella's picture
Offline
Joined: 11/02/2007

fani nu sunt multi, si vor fi din ce in ce mai putini, avand in vedere ca Roxette practic e ca si dus, eu una nu mai am sperante sa ii vad concertand, cel mult un album fortat si impus fanilor, dar nicicand ridicandu-se macar la nivelul Room Service (mie una imi place asta ) . Deci directia in care vor cauta oamenii Roxette va fi pur si simplu pentru downloaduri (numai cele legale le vom permite--pe forum deja e altceva, mai merge si cate o melodie doua pe rapidshare), dar facem ce putem in timpul pe care il dispunem. Site-ul a aparut in nevoia de a fi un site si in Romana pentru romani. Sunt multi care nu stiu ce este Roxette, si aici vor gasi informatiile si poate isi vor cumpara albume. Este un site al fanclubului deoarece este facut de fani. Nici eu nu imi inchipui ca vom relua intalnirile din tineretea mea (17ani) si nu vor fi megapetreceri cum isi inchipuie Alex spre exemplu (ar fi frumos, dar nu exista). Deci, ce poti altceva oferi, sharuri de f buna calitate, ca stiu ca ai, video-uri la fel, concerte. Si scanarile minunate care le ai. Cam asta ar insemna un site super. Cum numai tu poti face asta nu te pot decat ruga sa ne dai si noua. In rest nu ma chinui sa atrag nici investitori, nici fani extraordinari si nici altceva. E un site de informare, facut dupa putintele noastre. Nu o sa avem un forum extra decat asa pt romani ca si informare si exchange. Ca sa atragi toti fanii care sunt pe forumurile runtoroxette si daily (unde daca stai sa ii numeri nu cred ca sunt mai mult de 20 care scriu ) ar trebui sa ai niste subiecte tare interesante... ca si dupa ce sharuiesti ce ai tu mai de calitate, tot nu vor scrie aici, ci numai acolo. Deci ca peste tot in lume in orice tara vrei numarul fanilor e scazut -mai ales al celor care raspund pe forum. Noi aici vom pune toate informatiile pe care reusim sa punem mana, in speranta ca unui fan ii vor folosi, si cam asta va fi directia in care vom merge. Ce este sigur , ca tuturor fanilor le place Roxette , le va place in continuare, sunt fani noi, tineri, f tineri si deci muzica lor va dainui. Ca si cu Abba ce informatii crezi ca mai apar cu ei, dupa atatia ani de la destramare?- vreun remix, vreo stire de genul Ben a participat la nu stiu ce premiera? Cam astea se intampla si cu Roxette. Si cum Per si Marie s-au concentrat pe cariera solo, asta vom asculta si noi si sa ne bucuram de mostenirea lor, atatea si atatea melodii frumoase ce merita reascultate.
Deci chiar daca ai postat acest topic fii convins ca nu sunt multi cei care vor raspunde. Sunt insa destui care vor citi topicul. Eu una sunt multumita de ce am realizat in aproape un an de la lansare. Si sper sa mai adaugam de cate ori putem informatii, formaturi noi, sharuiri noi. Si NU UITATI daca aveti nevoie de melodiile lor noi va putem ajuta sa le obtineti.
Daca vrei Daydream sa ne ajuti vb cu Alex

carpalex
carpalex's picture
Offline
Joined: 10/27/2007

Normal ca nu putem sa recreem ce a fost acum 15 ani. Si principalul motiv este ca Roxette nu mai scot si fac nimic. Ia sa anunte ei un turneu, sa vezi ce ies fani din toate colturile. Dar, ma rog, putin probabil sa se intample asa ceva (un turneu).

Site-ul nostru are 2 componente principale:

- forum-ul: normal ca nu ne asteptam ca totii fanii de pe daily si runto sa se mute aici. Nici nu ne-am gandit la asa ceva. Pe forum mai discutam intre noi, stabilim intalniri de 4-5 oameni. Ca e mai usor sa stabilesti o intalnire intre cativa oameni pe forum decat pe mess.

- stirile: aici incercam sa compilam stiri din cat mai multe surse si sa le punem la un loc. Daily, Runto, Littlemarie, forum-uri etc. Ca sa fie toate in acelasi loc. Normal ca n-avem cum sa povestim ce-am discutat aseara cu Per la bere.

Cam atat. Dupa cum vezi, avem o misiune clara, iar asteptarile sunt realiste, zic eu.
Mi se pare ca e un site care totusi nu exista degeaba. Ca sa ai o idee de cate site-uri 100% cu porcarii inutile exista, intra pe trafic.ro si uita-te acolo, o sa te minunezi :D

Daydream
Offline
Joined: 12/20/2007

carpalex wrote:
- forum-ul: normal ca nu ne asteptam ca totii fanii de pe daily si runto sa se mute aici.

Here's a scary thought: eu exact la asta ma astept.
carpalex wrote:
Nici nu ne-am gandit la asa ceva. Pe forum mai discutam intre noi, stabilim intalniri de 4-5 oameni. Ca e mai usor sa stabilesti o intalnire intre cativa oameni pe forum decat pe mess.

Eu scriu din US. La orice ora din zi si din noapte (ca oricum cind eu scriu la voi e noapte :) ), de la mine situatia se vede din alt unghi. Inclusiv ca mai toti sub 25 de ani de aici sufera declarat sau nu de ADD (chestia aia cu atentia... lipsa). Ai 5 secunde in care sa ma aduci la o concluzie (chiar superficiala) ca acest site e mai bun decit urmatorul, ai 30 de secunde sa ma convingi ca tre sa-l bookmark si sa vin si zilele urmatoare (pentru orice motiv, indiferent cit de asasin, inclusiv ca nu pot teleporta tot site-ul ca sunt prea multe chestii de cautat :) ). Cam asa curge logica pe aici (errr... care logica? :) ).

My point: sunt mult mai multe fatzete ale problemei. Ma intereseaza in special cind se ajunge dincolo de "noi si-ai nostri". Banner-ul acestui site e deja linked pe alte forumuri (banner exchange or not, it works). You definitely got something going on. Mesajul meu poate ca suna putin a... abramacabra :), dar se vrea mai aproape de brainstorming. Cu unele idei nu prea simpatizez cu altele - I really like them, either as material, form, or both.

carpalex
carpalex's picture
Offline
Joined: 10/27/2007

Eu tot n-am inteles ce propui sa facem... Sa lasam balta totul si sa inchidem site-ul? :D

alexandru.
Offline
Joined: 02/12/2008

@carpalex, crede-ma ca nici eu nu inteleg. 2 cuvinte in englezeste, 7 in romana.

@Daydream poate te opresti la o limba, fie ea si in frantuzeste.

Daydream
Offline
Joined: 12/20/2007

And what's the problem, do we have a language barrier? :) Up top it says "Romanian Roxette Fanclub" regardless what version of the site (RO or ENG) you load. But I'm nitpicking, of course.

The weak points I see are these:
- I do not believe in "Roxette-insert country here-sites". All die a slow death capturing the focus of the exact 40 fans that'll write more or less occasionally. I do not believe in translating efforts, and double versions of a site like this will not go a distance. My opinion alone, of course.
- I have many doubts (but feel free to prove me wrong) that pushing for a gallery, news, a forum and more will work with the current resources (manpower and others) and the current delivery strategy.

What I like:
- the setskill and dedication
- certain ideas: there's a shot of a couple of Roxette CDs, cupcakes and whatnot, on a table, at a fan meeting. For me it just clicked, that was Roxette. Putting up interviews with fans was another cool idea.

Bottom line: clap-clap for the effort, no doubts there - the aim of the whole thing is where I see it different. But this is a picture in very broad strokes. If I brake it down to details, there are many that I'd like to see open to discussion. I've never put together a site/blog/forum recently; not since this whole web 2.0 thing turn crazy. But I'd like too, especially as a team. But it can't be just a site, the latest effort of a long desired idea, etc. It has to be able to hold its own against the best, aiming to be the best. The amount of all things Roxette that where available at one time or another, and are lost now is amazing. The time delivered a crushing blow, besides other things. I'd like to stop that. I'd like to make things available with minimum administrative effort (after the initial take off) and maximum impact.

Probably it's just me - "I like to dream orange when I fly over Mars" blasted out of proportion style. But the idea has to have something, something that kicks you in the butt every time just to make sure that you pay attention. Design concept, content, ease of delivery, anything... something. If we can agree somewhere along the way I said I'll lend a hand, not just words.

And since my friend above *cough* :) touched the idea, I'll see next week how Roxette is doing in the Parisian FNAC shop. Probably I'll right in French indeed.

mixella
mixella's picture
Offline
Joined: 11/02/2007

Problema este ca noi am vrut sa avem un site in primul rand in romana, pentru romani, deoarece sa zicem suntem un pic nationalisti si chiar sunt fani care nu stiu engleza (iti vine sa crezi?)
Apoi am vrut sa ne largim orizonturile si sa mergem ca o alternativa la Daily si RuntoRoxette. Deci nici nu tintim ca sa ii inlocuim pe respectivii ci doar sa fim o alternativa la aceste site-uri deja consacrate.
Ca sa am forum in engleza trebuie sa mai lucram la asta. Corect ca trebuie lucrat mult la un site, dar il facem in timpul nostru liber, deci sa zicem ca va fi mai complet la anul pe vremea asta. Cat despre multimedia sunt convinsa ca sunt f multe lucruri bune de bagat. Chiar vreau sa fim inlocuitorul lui Roxbytes daca ii mai stii, si deci sectiunea aia va fi muuult imbunatatita. Alex insa e si student , mai are examene si le va pune pe rand. Eu poate vin cu idei, insa el face toata munca. Vrei sa il ajuti cu multimedia, chiar te rog. Si scanarile tale sunt exceptionale.

Si in plus, daca ai avea toate deodata pe site, lumea si le da jos apoi nu mai intra decat din an in paste. Asa cu taraita parca e mai bine, tinem interesul ridicat.

Si Yes sper sa avem site-ul si in franceza , deoarece francezii vad ca nici macar forumul nu il au activ. Deci ...oportunitati zic eu.